Go Back

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea

Prep Time15 minutes
Cook Time40 minutes

Ingredients

  • 100 grame unt
  • 200 grame zahăr pudră
  • 3 ouă – separăm albuș de gălbenuș
  • 150 ml lapte
  • 200 grame de făină
  • coacăze roșii – după preferință- eu am avut o mână zdravănă de fructe
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 50 grame de zahăr – pentru bezea

Instructions

  • Untul, lăsat la temperatura camerei îl mixăm bine cu zahărul. Trebuie să obținem o compoziție cremoasă și să se dizolve zahărul. Adăugăm apoi pe rând cele 3 gălbenușuri, laptele și făina amestecată cu praful de copt. Ca să fie treaba mai ușoară, turnăm laptele alternându-l cu făina.
  • Când este gata compoziția o turnăm într-o tavă. După cum vedeți eu nu am avut o tavă destul de mică, așa că am improvizat.
  • Punem și coacăzele și dăm la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, cât să se coacă blatul la suprafață.
  • Între timp batem spumă tare albușurile cu un praf de sare și cu 50 grame de zahăr. Această bezea o punem deasupra blatului după cele 15 minute (dacă blatul nu e copt la suprafață îl mai lăsăm). Nivelăm și mai dăm la cuptor până se coace bezeaua. Încă 10-15 minute adică.
    prăjitură cu coacăze
  • După ce prăjitura cu coacăze roșii este gata, o lăsăm să se răcească de tot, apoi putem felia.