Mixăm ouăle cu zahărul și cu un praf de sare, până se albesc și își măresc volumul.
Adăugăm esența de vanilie, apoi apa minerală și uleiul puțin câte puțin, mixând continuu.
Adăugăm apoi făina și praful de copt. Rupem bucățele murele și le încorporăm în compoziție.
Turnăm în forme și băgăm în cuptorul preîncins pentru aproximativ jumătate de oră sau până trec testul cu scobitoarea.
Când s-au copt, scoatem brioșele, le lăsăm să se răcească apoi decupăm căpăcelul și scobim puțin în jumătate.
Crema de mure
Blenduim murele cu apa. Strecurăm piureul obținut. Punem într-o crăticioară pe foc, adăugăm zahărul și amidonul diluat cu cei 30 ml de apă. Lăsăm pe foc până începe să se lege. Apoi lăsăm să se răcească.
Separat batem frișca. Când crema de mure s-a răcit, o amestecăm cu frișca.
Punem crema într-un pos de hârtie sau pungă și ornăm brioșele.
Notes
Rețeta pentru crema de mure a fost preluată de aici.