piersici
Print Recipe

Piersici umplute cu cremă - reteță veche

Prep Time4 hrs
Total Time4 hrs

Ingredients

Piersicuțe

  • 2 ouă mari întregi
  • 250 grame zahăr
  • 200 grame untură (eu am topit-o cât de cât ca să pot lucra cu ea)
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriță bicarbonat
  • puțin oțet
  • 800 grame făină (aproximativ-în funcție de mărimea ouălor)

Cremă

  • 3 ouă
  • 60 grame zahăr
  • 250 grame margarină/unt
  • 2 linguri cacao
  • resturile păstrate de la scobit
  • esență de rom

În plus

  • colorant alimentar roșu, galben și verde (opțional)

Instructions

Piersici

  • Frecăm untura cu zahărul, apoi punem cele două ouă și amestecăm. Stingem bicarbonatul cu puțin oțet (o lingură – 2) și îl adăugăm, apoi punem laptele și doar 80 de grame de făină. Amestecăm bine totul și lăsăm să se odihnească la temperatura camerei. Eu am lăsat jumătate de oră, că mă cam grăbeam. Când trece jumătatea de oră adăugăm și restul de făină și amestecăm. Trebuie să ne iasă un aluat potrivit, nici să fie prea tare, nici prea moale, ci cât să nu se lipească de mâini.
  • Din acest aluat formăm biluțe mici (atenție să fie perfecte, pentru că dacă vor avea „cute” vor crăpa în cuptor). Eu am făcut biluțe de 13 grame și au fost numai bune. Băgăm la cuptor până când se vor rumeni ușor pe fund, nu mai mult pentru că vor rămâne tari. Le lăsăm să se răcească și apoi cu vârful unui cuțit le scobim atent, cu grijă, pe fiecare. Resturile care vor rămâne le vom păstra, pentru cremă.
    piersici

Crema

  • Într-un vas pe baie de aburi punem ouăle, zahărul și untul/margarina și amestecăm. Lăsăm până compoziția devine mai grosuță, apoi dăm la o parte și adăugăm cacaua, resturile scobite și esența de rom. Umplem fiecare jumătate de piersicuță și lipim câte două.
  • Am dizolvat în puțin lapte calduț colorant roșu și galben (am avut colorant lichid de la Dr. Oetker) și am trecut fiecare piersicuță prin culoare. O parte prin galben, o parte prin roșu, apoi am tăvălit prin zahăr tos
    piersici