Go Back

Clafoutis cu cireșe

Din această compoziție ies 4 forme (10.5 diametru)
Prep Time15 minutes
Cook Time35 minutes
Total Time50 minutes
Servings: 4 porții

Ingredients

  • 120 ml lapte
  • 60 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 20 gr unt topit și răcit
  • 200 gr cireșe fără sâmburi
  • 10 gr unt pentru uns formele
  • 2 ouă
  • esență vanilie+ zahăr vanilat
  • un praf de sare

Instructions

  • Modul de preparare e super simplu. Dacă v-ați pregătit toate ingredientele în 10-15 minute ar trebui să fiți gata. Pentru început scoatem sâmburii cireșelor. Ungem formele cu unt atât pe fund cât și pe pereți și punem cireșele în mod cât de cât egal.
  • Într-un bol punem zahărul și ouăle, sarea și zahărul vanilat și batem cu telul preț de 2-3 minute, până vom obține o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
  • Adăugăm făina, laptele și untul topit și omogenizăm. Vom avea un aluat lichid, asemănător celui de clătite. Turnăm în mod egal în forme și dăm la cuptor 35-40 de minute până ce devine ușor auriu.
  • Vor crește pe parcurs ce se vor coace și probabil o să fie destul de inestetice atunci când le veți scoate din cuptor, însă nu disperați. Când se răcesc se vor lăsa și vom obține niște clafoutis aspectuase.
  • Și rezultatul ..