chec cu lămâie
Print Recipe

Chec cu lămâie - simplu și delicios

Servings: 12

Ingredients

  • 5 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apă rece
  • coajă de la o lămâie
  • 140 grame făină
  • zeamă de la jumătate de lămâie - aproximativ 2 linguri
  • un praf de sare
  • esență de vanilie

Instructions

  • Separăm ouăle. Batem spumă albușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Gălbenușurile le frecăm cu uleiul și apa, apoi le turnăm peste spuma tare din albuș.
  • Omogenizăm și adăugăm făina. Lăsăm mixerul de-o parte și luăm o lingură din lemn. Vom amesteca totul de sus în jos, cu mișcări ușoare, să nu pierdem aerul din compoziție. Dacă vom fi atenți la mișcări, la final vom avea un rezultat pufos. O să se topească în gură!
  • Punem și celelalte ingrediente, mai amestecăm un pic și ne pregătim de final.
  • Din dorința de a face un chec rotund am folosit o tavă rotundă (24 cm), și am pus un borcan la jumătate. Dacă aș fi avut o tavă din aia de guguluf, știți voi, aș fi folosit-o, însă nu am avut așa că m-am descurcat cum am putut. Borcanul l-am pus dinainte acolo, la jumătate, l-am uns cu puțin ulei ca să pot desprinde apoi de pe el. Când am turnat compoziția am avut grijă să nu mișc borcanul.
  • Lăsăm la cuptor în jur de 20 de minute, la foc mediu. Când e gata, lăsăm să se răcească, Scoatem cu grjă din formă și pudrăm cu zahăr.