Print Recipe

Gogoși cu lingura

Prep Time10 mins
Cook Time10 mins
Total Time50 mins

Ingredients

  • 90 grame zahăr (4 linguri)
  • 2 ouă medii
  • 250 grame făină (2 căni)
  • 225 ml lapte (o cană)
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • esență vanilie
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • ulei pentru prăjit

Instructions

  • Cu ingredientele gata pregătite treaba e foarte simplă. Floare la ureche aș spune. Batem ouăle cu zahărul, cât să se amestece bine, adăugăm făina și laptele alternându-le. Adică punem făina până se îngroașă, diluăm cu lapte și continuăm cu făina până terminăm. În acest fel evităm formarea cocoloașelor. Adăugăm esența, praful de copt, omogenizăm bine și lăsăm să se odihnească jumătate de oră.
  • Tura trecută când am făcut gogoși cu lingura nu am lăsat aluatul să se odihnească și nu mi-au ieșit așa pufoase. Nici acum nu aveam de gând să-l las, dar mă apucasem să fac șnițele și am zis să le termin după care să mă apuc de prăjit gogoșile, căci doar două mâini am și eu :D A fost o decizie foarte bună, pentru că așa cum am spus au ieșit niște gogoși super super pufoase.
  • Așadar, după cele 30 de minute ne apucăm să le prăjim. Punem o tigaie cu ulei, îl lăsăm să se încingă și cu o lingură începem să turnăm din aluat.
  • Le lăsăm până capătă o culoare frumoasă, aurie, apoi le întorcem.
  • Când sunt gata le scoatem pe un prosop de bucătărie ca să se scurgă excesul de ulei, apoi le pudrăm cu zahăr.
    gogoși cu lingura

Notes

  1. Gogoșile vor căpăta o formă frumoasă dacă înainte de a lua aluatul, vom băga puțin lingura în uleiul încins. În felul ăsta aluatul va cădea mai bine de pe lingură.
  2. Focul nu trebuie să fie prea mare, pentru că gogoșile se vor prăji doar la suprafață, iar în interior vor rămâne crude.