Print Recipe

Negresă cu bezea și gem

Dimensiune tavă 22x32.
Prep Time10 mins
Cook Time45 mins
Total Time55 mins

Ingredients

Negresă

  • 2 căni jumătate de apă eu am folosit apă minerală
  • 1 cană jumătate zahăr
  • jumătate cană ulei
  • 3 gălbenușuri
  • 3 căni făină
  • 4 linguri magiun/ orice alt gem vă place
  • o linguriță bicarbonat
  • 3-4 linguri cacao
  • esență de rom

Bezea

  • 3 albușuri
  • 4 linguri zahăr

Instructions

  • Cred că rețetă mai simplă ca asta nu există. Într-un bol punem toate ingredientele (bicarbonatul îl stingem cu oțetul) și amestecăm bine bine până se omogenizează totul. Important este să folosim aceeași cană pentru măsurarea ingredientelor.
  • Nici măcar nu am folosit mixerul. În câteva minute compoziția a fost gata. O turnăm într-o tavă și o băgăm la cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.
  • Între timp, am bătut spumă tare albușurile împreună cu zahărul până am obținut o bezea lucioasă și fermă. După 30 de minute, am scos prăjitura și am pus această bezea. Am mai lăsat-o la cuptor aproximativ 15 minute, până a prins o culoare frumoasă deasupra.
  • Am lăsat negresa cu bezea să se răcească bine înainte de a o tăia. Deasupra am ras puțină ciocolată.