Pentru clătite e simplu de tot. Puteți folosi orice altă rețetă. Mie mi-au ieșit 14 clătite,dar am folosit doar 10.
Așadar batem bine ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm făina și apa minerală alternându-le ca să nu iasă cocoloașe. Punem esența de vanilie și le coace la foc potrivit. Nu insist, cred că cu toții știm să facem clătite.
Pentru cremă, iarăși e simplu. Într-o crăticioară ce urmează să fie pusă pe foc, batem ouăle cu zahărul, adăugăm amidonul, cacaua, apoi laptele și omogenizăm.
Punem cratița pe foc mediu și amestecăm. Când compoziția se încălzește întețim și amestecarea, căci altfel se va lipi. Când s-a îngroșat, tragem de pe foc, punem esența de rom și untul tăiat cubulețe și amestecăm până se topește.
Lăsăm să se răcească de tot, punând o folie deasupra cremei (o lipim de cremă) ca să nu facă pojghiță. Când s-a răcit de tot o lăsăm așa ori o mixăm. Mie îmi place să o mixez 2-3 minute ca să devină mai catifelată.