ruladă cu frișcă și Finetti
Print Recipe

Ruladă cu frișcă și Finetti

Prep Time1 min
Cook Time10 mins
Total Time5 hrs 11 mins
Servings: 12

Ingredients

Blat ruladă

  • 5 ouă
  • 125 grame zahăr
  • 125 grame făină
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • cacao

Crema

  • un borcănel Finetti (200 grame)
  • 250 ml smântână pentru frișcă

Instructions

  • Pentru început pregătim blatul de ruladă. Într-un castron curat punem ouăle și le batem cu un praf de sare, apoi punem zahărul. Mixăm până compoziția își mărește volumul și se îngroașă ușor. Adică în jur de 5 minute.
  • Adăugăm făina și esența și omogenizăm.
  • Din această compoziție vom da deoparte 4-5 linguri în care vom adăuga cacao. Din aluatul maro vom desena inimile. În funcție de câte inimi aveți, aproximați la ochi cam cât aluat vă trebuie.
  • Punem colile cu inimi desenate în tavă, peste care vom pune hârtia de copt. Ungem cu un strat subțire de ulei hârtia și începem să desenăm inimi. Mie mi-a luat în jur de jumătate de oră.
  • După ce terminăm, dăm tava la congelator pentru jumătate de oră sau până când inimile se întăresc.
  • După ce sunt gata, turnăm compoziția albă și nivelăm. Coacem în cuptorul preîncălzit 10 minute. În funcție de cuptor poate dura un pic mai mult.
  • Când blatul e copt, îl scoatem și desprindem ușor hârtia de copt. Cu grijă să nu stricăm inimile. Punem hârtie de copt și deasupra (blatul să fie practic între 2 foi de copt) și rulăm strâns. Lăsăm să se răcească.
  • Între timp ne ocupăm de cremă. Batem frișca (pe care o îndulcim dacă e cazul). Adăugăm Finetti și omogenizăm.
  • Când blatul s-a răcit, îl derulăm ușor să nu îl rupem, îndepărtăm hârtiile de copt (cea de deasupra e posibil să se lipească, aveți grijă), punem crema și-l rulăm la loc.
  • Dăm la frigider 4-5 ore, dacă nu peste noapte, apoi putem felia.