Go Back

Biscuiți în formă de inimă

Prep Time30 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time45 minutes
Servings: 20 de biscuiți

Ingredients

  • 2 ouă
  • 410 grame făină
  • 180 grame miere
  • 100 ml ulei
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • colorant alimentar (roșu)
  • 2-3 linguri de zahăr tos

Instructions

  • Rețeta-i simplă, așa cum am mai spus, o să vedeți. Punem făina și praful de copt într-un castron încăpător. Spargem cele două ouă, punem mierea, uleiul și adăugăm esența și începem să omogenizăm totul, întâi cu o lingură, apoi cu mâna.
  • Dacă aluatul e prea tare mai adăugați 1-2 linguri de apă. Dacă-i prea moale adunci puneți puțin mai multă făină.
  • Jumătate de aluat îl vom colora, așa că împărțim totul pe jumătate. Celalată bucată va merge în congelator învelită în folie de celofan. În bucata rămasă vom picura colorant alimentar (roșu) și vom amesteca bine până când se va colora atât cât vrem. Învelim și această bucată de aluat în folie și dăm la congelator 15 minute.
  • Între timp într-un borcan punem zahărul tos și picurăm peste el colorant. Închidem capacul și agităm borcanul. Dacă nu se coloreză tot, atunci ne ajutăm de coada unei linguri ca să-l amestecăm bine,
  • După ce a trecut timpul scoatem aluatul din congelator și întindem fiecare bucată într-o foaie subțire. Peste cel roz presărăm zahărul colorat.
  • Din acesta vom tăia fâșii subțiri pe care le vom suprapune peste foaia albă.
  • Aplatizăm ușor cu sucitorul, trecând peste.
  • Decupăm cu o formă de inimă și dăm în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 10-15 minute. Bine ar fi să-i verficăm din când în când căci se fac repede.
    biscuiți în formă de inimă
  • Când sunt calzi sunt foarte moi, e necesar să-i luați cu o spatulă și să-i lăsați la răcit.
    biscuiți în formă de inimă