turtă dulce la tavă

Turtă dulce la tavă

Turtă dulce la tavă – cea mai bună turtă dulce pe care am mâncat-o vreodată. Și am mâncat destulă, că tare iubesc desertul acesta. Față de turta dulce biscuiți sau aceea rotundă pe care o găsim și prin magazine, turta dulce la tavă este mult mai rapid de făcut. Doar amesteci câteva ingrediente, torni în tavă și gata. Tu ți-ai terminat treaba (bine, mai trebuie glazurată), acum lași cuptorul să facă și el ceva.

E atât de moale, de pufoasă încât îți vine să dai gata o tavă întreagă. Dar să lăsăm deoparte vorbăria că acuș vine Crăciunul și noi nu avem gata turta dulce. Există și varianta video, asta dacă vă e mai simplu să priviți decât să citiți. Oricum ar fi, e o rețetă extrem de simplă.

Dacă nu vă place turta dulce, dar vreți să aveți masa de Crăciun cât se poate de tradițională, vă recomand 3 rețete super bune. Doar un click pe imagini și veți avea rețeta dorită.

biscuiți șprițați de casă
biscuiți șprițați de casă
cozonaci pufoși cu nucă
cozonaci pufoși cu nucă
rulouri cu cremă de vanilie
rulouri cu cremă de vanilie

Turtă dulce la tavă

Preparare30 mins
Gătire25 mins

Ingrediente

  • 250 grame de făină
  • 2 ouă mari
  • 230 gr de miere
  • 70 gr zahăr brun sau alb
  • 120 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • praf de copt foarte puțin
  • 3 lingurițe condimente pentru turtă dulce
  • 1 albuș
  • 100 grame zahăr pudră

Preparare

  • Batem ouăle puțin, apoi adăugăm zahărul și mixăm până ce compoziția își schimbă culoarea.
    Adăugăm mierea și omogenizăm. Apoi punem uleiul și laptele și continuăm să mixăm până ce se încorporează totul bine. Adăugăm făina, praful de copt și condimentele și amestecăm bine.
  • Cu 3 lingurițe de condimente, aroma va fi una destul de intensă. Dacă nu vă place aroma de turtă dulce, atunci folosiți mai puține condimente.
  • Compoziția o turnăm într-o tavă cu dimensiunea 25x35 și o coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Când e gata o lăsăm să se răcească complet și o tăiem bucățele. Dacă doriți o turtă dulce mai înaltă, folosiți o tavă mai mică.
  • Abia după ce este perfect răcită, pregătim glazura. Batem albușul de ou spumă și adăugăm zahărul pudră. Opțional picurați 1-2 stropi de zeamă de lămâie, dar nu mai mult, să nu fie acrișoară.
  • Lăsați turta dulce să se usuce și apoi o puteți păstra în cutii metalice sau devora pe loc 🙂

Video

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Turtă dulce la tavă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating