tort kinder

Tort Kinder – rețetă simplă și delicioasă

Tort Kinder, perfect pentru a sărbători venirea primăverii, onomastica sau ziua de naștere a cuiva drag. Ca să nu mai spun că poate fi un cadou delicios pentru cineva care e topit după ciocolată. Este un tort destul de greu, de aceea se servește în felii subțiri, cu măsură.

Cred că este perfect pentru a-l face cadou de ziua mamei, fiind foarte simplu de făcut, chiar și pentru un adolescent neexperimentat în bucătărie.

Dar până să trecem la rețeta acestui tort Kinder, vă invit să aruncați un ochi și pe canalul meu de YouTube, unde veți putea înțelege mai ușor modul de preparare al rețetelor. Dacă vă place, vă aștept cu un subscribe.

Dacă nu vă plac torturile ciocolatoase, atunci vă las aici rețeta celui mai recent tort făcut și refăcut a doua oară, pentru că e genial! Fără ciocolată, cu vanilie și zmeură. Te lingi pe degete și mai vrei o porție!

tort cu migdale, jeleu de zmeură și vanilie
tort cu migdale, jeleu de zmeură și vanilie

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook. Nu vă costă nimic, în schimb mie îmi aduce o mică bucurie.

Tort Kinder

Preparare1 hour

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 75 grame făină
  • 25 grame cacao
  • esență de rom
  • puțin praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 250 grame mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă - 300 pentru cremă, 200 pentru ornat
  • 200 grame ciocolată Kinder
  • 4 batoane napolitană Kinder

În plus:

  • 7 pișcoturi
  • cafea

Preparare

Preparare blat:

  • Mixăm albușurile cu un praf de sare până își dublează volumul, apoi adăugăm zahărul și continuăm cu mixerul până ce obținem o spumă fermă și lucioasă.
  • Adăugăm gălbenușurile și contiunăm să omogenizăm. Urmează făina, praful de cacao și praful de copt. Praful de copt nu e chiar necesar, dacă am făcut bezeaua fermă, nu mai e nevoie de el. Tot acum punem și esență de rom.
  • Amestecăm și turnăm compoziția într-o tavă 20x20 sau dacă aveți o formă rotundă de 20 cm e numai bună. Eu am copt în tavă pătrată, apoi am decupat un blat rotund, pe care l-am tăiat în 2.

Preparare cremă:

  • Cât se coace blatul, rupem ciocolata bucățele și-o punem pe baie de abur împreună cu 300 ml smântână pentru frișcă. După ce se topește, o lăsăm să se răcească foarte bine.
    Puteți să o transferați în alt vas, lăsați să se răcească puțin, apoi grăbiți procesul în congelator.
  • Când e rece o mixăm. Dacă nu capătă consistență, mai lăsați la congelator și eventual băgați și paletele mixerului la rece.
    Când obținem o cremă fină, adăugăm mascarpone. Amestecăm atât cât să se omogenizeze, nu mai mult.
  • Tăiem napolitanele cu un cuțit și adăugăm peste cremă. Crema noastră e gata!
  • Însiropăm blatul - eu am folosit o cafea cu lapte, dar se poate folosi orice - nesquik, cafea fără cofeină, 3 în 1, cappucino, ciocolată caldă, etc. Punem un strat de cremă, pișcoturi înmuiate tot în cafea cu lapte, iar cremă, blat însiropat și îmbrăcăm în puțină cremă. Avem grijă să ne păstrăm de la început. Apoi ornăm cu frișcă, ornamente de ciocolată, napolitane, etc.
    tort kinder

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating