tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură

Tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură

Tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură – un tort deosebit, făcut special pentru o aniversare. Nu m-am gândit că dintr-un așa tort se poate sătura un batalion de oameni. A ieșit o enormitate bogată în cremă și cu niște blaturi la fel de bogate în cacao.

Un tort echilibrat, deși nu ar fi părut. Gustate separat cremele sunt destul de dulci, însă împreună își găsesc echilibrul. Desigur că per total cantitatea de zahăr pe care o conține e enormă, dar cine mănâncă singur un tort întreg?

Pentru că nu am vrut să risc să fac un singur blat înalt, pe care oricum nu aș fi avut în ce să-l coc, am copt două blaturi separate, pe care le-am tăiat apoi pe fiecare în 2 bucăți. Mult mai sigur și mai simplu.

Acest tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură este îmbrăcat într-un ganache de ciocolată cu lapte, iar deasupra are o glazură de ciocolată amăruie. Dacă-l vreți mai simplu, renunțați la ele. Opriți puțină cremă din cea cu care îl umpleți și îmbărcați tortul, deși e mult mai gustos așa cum l-am făcut eu.

Dacă sunteți în preajma unei aniversări și sunteți în căutare de torturi, vă invit să aruncați un ochi și la alte rețete publicate până acum:

tort egiptean
tort egiptean
tort cu cremă de whisky
tort cu cremă de whisky

Tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură

Preparare2 hours

Ingrediente

Pentru un singur blat (avem nevoie de 2):

  • 7 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 130 grame făină
  • sare
  • esență rom
  • 45 grame cacao

Crema de ciocolată albă și zmeură:

  • 400 grame ciocolată albă
  • 800 ml frișcă 600 ml + 200 ml
  • 400 grame zmeură
  • 500 grame mascarpone
  • 25 grame gelatină 15 gr + 10 gr
  • 1 linguriță zahăr

Crema de ciocolată cu lapte:

  • 300 ml frișcă
  • 300 grame ciocolată cu lapte

Glazură:

  • 200 grame ciocolată amăruie
  • 50 grame unt
  • 5 linguri lapte

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 2 pliculețe de 3 în 1

Preparare

Preparare blaturi:

  • Cu puțină organizare, tortul va fi gata în aproximativ 2 ore. Pentru început, pregătim blaturile. Separăm ouăle și batem albușurile spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul. Obținem o bezea fermă, peste care vom pune gălbenușurile și le vom omogeniza.
  • Adăugăm cacaua și făina și amestecăm cu o lingură. Facem mișcări ușoare ca să pierdem aerul acumulat în bezea. Asta va ajuta blatul să crească și să fie pufos, pentru că după cum vedeți, rețeta nu conține praf de copt.
  • Turnăm compoziția într-o tavă rotundă cu diametrul 26 cm, pe care o tapetăm. Coacem aproximativ 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  • Cât se coace primul blat, ne vom ocupa să-l pregătim pe-al doilea. După ce sunt coapte le lăsăm la răcit și le tăiem pe jumătate, obținând astfel 4 blaturi egale.

Preparare cremă de ciocolată albă și zmeură:

  • Mai întâi de toate, ne pregătim gelatina. Luăm două ceșcuțe, într-una punem 15 grame de gelatină, în cealaltă restul de 10 grame. Peste fiecare turnăm 50 ml apă și amestecăm. Lăsăm să se hidrateze.
  • Punem la topit ciocolata albă cu 600 ml frișcă. Amestecăm până când ciocolata este complet topită și avem grijă să nu fiarbă amestecul nostru. O luăm de pe foc și dacă e fierbinte o vom lăsă să se răcorească. Apoi turnăm cele 15 grame de gelatină și amestecăm.
  • Atenție! Este important ca atunci când punem gelatina, lichidul să nu frigă, pentru că gelatina își va pierde proprietățile. Trebuie să fie caldă, atât cât să se topească gelatina. Dacă este prea rece și gelatina nu se topește, încălziți ușor pe foc.

Pregătire jeleu de zmeură:

  • Punem pe foc zmeura, peste care presărăm o linguriță de zahăr și o lăsăm până se face piure. Când e gata, o trecem printr-o sită, ca să scăpăm de semințe și apoi adăugăm cele 10 grame de gelatină. Amestecăm, să se topească.

Pregătire cremă:

  • Mixăm frișca rămasă (200 ml) și când e aproape gata adăugăm mascarponele. Mixăm până obținem o cremă fermă. Atenție la ce frișcă folosiți, unele se taie ușor.
  • Acest amestec de frișcă și mascarpone îl vom adăuga lingură cu lingură peste ciocolata albă topită, care între timp s-a răcit de tot și s-a închegat datorită gelatinei. Dacă nu e răcită complet și închegată, nu vă apucați să le amestecați.
  • Vom obține o cantitate de aproximativ 1500 grame de cremă, pe care o vom împărți în 3. Într-una din părți, vom adăuga jeleul de zmeură (perfect răcit și închegat și el) și vom amesteca cu mixerul.

Preparare ganache de ciocolată cu lapte (pentru îmbrăcat tortul):

  • Topim ciocolata cu frișca și lăsăm amestecul la răcit. Dacă este vară sau foarte cald, puteți pregăti chiar cu o zi înainte. După ce e răcit bine, de preferat să stea la congelator câteva minute (la fel și paletele mixerului), vom mixa până când vom obține o cremă.

Preparare sirop și glazură:

  • Pentru sirop, încălzim apa și adăugăm cele două pliculețe de 3 în 1. Lăsăm să se răcorească.
    Pentru glazură, vom topi ingredientele. Dacă se întâmplă să se taie, mai adăugați lapte puțin câte puțin.

Asamblare:

  • Blat însiropat - cremă albă - blat însiropat - cremă roz - blat însiropat- crema albă - blat însiropat. Îmbrăcăm tortul în crema ganache iar pe deasupra turnăm glazură. De preferat ca glazura să nu fie fierbinte, pentru că se va topi ganache-ul.
  • Tortul va sta peste noapte la rece. Înainte să îl serviți, asigurați-vă că va sta măcar 15 minute la temperatura camerei. Este mult mai gustos.
    tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură

Video

Imagini trimise de cititori

Ai încercat rețeta "Tort cu cremă de ciocolată albă și zmeură"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating