tiramisu fără ouă

Tiramisu fără ouă- rețetă simplă și rapidă

Tiramisu fără ouă – rețetă simplă și rapidă fără ouă numai bun pe așa temperaturi. Nici eu nu am și cred că nici voi nu aveți chef să stați în 40 de grade, la ușa cuptorului pregătind bunătăți pentru familie. Tocmai din cauza asta am ales să fac un dulce fără să implice foc. Tiramisu fără ouă , pentru că e foarte cald și nu am încredere în ouăle din supermarket. Nu știu cât sunt de vechi, deși pe multe scriu data expirării, dar în fine.. Fiecare face cum consideră. Eu una am ales să nu folosesc ouă.

Varianta aceasta de tiramisu mi se pare extraordinar de gustoasă și foarte versatilă. Pentru că nu conțin ouă crude, (de care ne temem cu toții) mămicile pot lua în considerare că și copiii lor se pot bucura de acest desert. Se poate înlocui cafeaua cu nesquik sau cacao cu lapte și vom obține un desert numai bun de împățit cu cei mici.

Mai jos veți găsi alte rețete fără coacere, pentru zilele astea toride. Pentru a ajunge la rețetă, nu trebuie decât să dați click pe poze.

ruladă cu foaie de napolitană
ruladă cu foaie de napolitană
prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella
prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella

Tiramisu fără ouă

Preparare30 minutes

Ingrediente

  • 250 grame mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 5 lingurițe zahăr pudră sau după gust
  • pișcoturi cam 200 de grame
  • un praf de sare
  • cafea pentru înmuiat pișcoturile
  • cacao

Preparare

  • Prima oară preparăm cafeaua. Fiecare după cum dorește. Cafea, ness, 3 în 1, nesquik (pentru copii), îndulcit ori neîndulcit. Eu am pregătit o cafea îndulcită cu o lingură rasă de zahăr. Lăsăm să se răcească.
  • Într-un vas încăpător punem smântâna pentru frișcă și crema mascarpone și începem să mixăm până obținem o cremă fină. Apoi adăugăm zahărul și continuăm mixatul până la omogenizare. Dacă vreți să adăugați esență de vanilie, acum e momentul. Eu nu am adăugat, am folosit un zahăr pudră vanilat, așa că n-a mai fost nevoie.
  • Cu toate cele necesare aproape, începem să asamblăm. Într-o tavă (20x20) punem un strat de pișcoturi pe care le trecem rapid prin cafea. Peste pișcoturi punem cremă, apoi din nou pișcoturi și ultimul strat de cremă.
  • Pudrăm cu cacao și dăm la rece câteva ore sau cel mai bine peste noapte.

Video

Dacă v-a plăcut rețeta, nu vă sfiiți să-i dați un share pe facebook! Mi-ați face o mare bucurie!

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating