tăvălită cu ciocolată albă

Tăvălită cu ciocolată albă

Tăvălită cu ciocolată albă – o rețetă ușor diferită față de tăvălita clasică, pe care o facem din moși strămoși. Am vrut să am un constrast între cele două prăjituri, așa că m-am gândit să o fac un pic mai altfel. Rezultatul a fost unul delicios, dar ce-i drept, preferata mea rămâne clasica tăvălită cu blat cu miere și glazură de cacao.

Sunt curioasă dacă veți încerca această rețetă de tăvălită cu ciocolată albă, ce părere veți avea. Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

tăvălită cu glazură de cacao
tăvălită cu glazură de cacao

Tăvălită cu ciocolată albă

Preparare45 mins
Gătire20 mins

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:

  • 3 albușuri
  • un praf de sare
  • 75 grame zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 60 grame făină
  • 18 grame cacao
  • esență de rom

Ingrediente glazură:

  • 50 grame unt
  • 200 grame smântână pentru frișcă
  • 200 grame ciocolată albă
  • 100 grame nucă de cocos

Preparare

  • Mixăm albușurile cu praful de sare până își dublează volumul,, apoi adăugăm zahărul și continuăm până obținem o bezea fermă.
  • Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm, apoi făina amestecată cu praful de cacao. La final turnăm puțină esență de rom și gata aluatul nostru. A durat maxim 10 minute. Ușor, nu?
  • Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (24x24) și coacem în cuptorul preîncăzlit timp de 15-20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După ce s-a copt, lăsăm să se răcească (eu nu am avut timp, dar a fost k), apoi începem să feliem în dreptunghiuri înguste.
  • Pentru glazura albă, amestecăm toate îngredientele într-un vas si punem pe foc să se topească. Apoi lăsăm să se răcească și să se îngroașe. Dacă nu e grosuță glazura, nu va îmbrăca frumos bucățile de blat.
    tăvălită cu ciocolată albă
  • Trecem fiecare bucată de blat prin glazură, apoi tăvălim prin nucă de cocos. Se pot mânca imediat, dar recomand măcar 1 oră să lăsați să se întrepătrundă aromele.
    tăvălită cu ciocolată albă

Video

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Tăvălită cu ciocolată albă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating