Ați adunat prunele? Ați pregătit magiunul? Bănuiesc că da, dar sigur sigur mai aveți voi pe undeva prune păstrate și dacă nu, nu-i bai, piețele abundă de prune de tot soiul.
Tartă rustică cu prune este rețeta pe care vi-o propun astăzi. Parfumată, aromată, tare ușor de făcut și la fel de ușor și rapid de mâncat. Rețeta de tartă rustică cu prune este perfectă pentru toamnă, pentru zilele astea înnorate și morocănoase. Merge perfect la o seară de film, la o ciocolată caldă. Deși, să știți că am văzut că majoritatea o mânăncă alături de o cupă de înghețată. Eu o prefer totuși în variantă clasică, alături de ceva cald, eventual o păturică pufoasă și-un film bun.
Dacă vreți și voi să simțiti toamna și să încercați rețete de sezon, aruncați un ochi mai jos. Am selectat câteva rețete care mi se par potrivite pentru perioada asta.
Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.
Tartă rustică cu prune
Ingrediente
- 180 grame făină
- 130 grame unt rece
- 2 linguri zahăr
- 50 grame smântână am folosit Pilos, 40%
Umplutură:
- 400 grame prune
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 70 grame zahăr
- esență vanilie
- 1 lingură făină
În plus:
- un gălbenuș pentru uns
- zahăr pentru presărat
Preparare
Preparare crustă:
- Într-un bol punem făina și untul rece, tăiat cubulețe și începem cu autorul degetelor să sfârâmăm untul și să-l încorporăm în făină. Vom obține un aluat nisipos.
- Adăugăm zahărul și smântâna și omogenizăm totul foarte bine. Aluatul va fi unul moale, nelipicios. Îl înfoliem și-l dăm la rece cât pregătim umplutura.
Preparare umplutură:
- Tăiem prunele în jumătăți și apoi feliem fiecare jumătate (urmăriți video).Le punem într-un bol și adăugăm toate ingredintele peste ele. Le amestecăm bine, să fie prunele îmbrăcate toate în condimente și le lăsăm 15-20 de minute deoparte.
Cum pregătim tarta?
- După ce a trecut timpul de odihnă, scoatem aluatul de la rece și-l întindem într-o formă rotundă. Puteți întinde direct în tavă sau pe un blat, apoi transferați în tavă tapetată cu hârtie de copt.În mijloc așezăm umplutura lăsând o margine de jur împrejur, margine pe care o aducem spre interior
- Mai dăm la rece 10-15 minute, apoi ungem cu gălbenuș presărăm zahăr și coacem până prinde o culoare frumoasă.