Tartă cu cremă de vanilie și zmeură

Tartă cu cremă de vanilie și zmeură

Tartă cu cremă de vanilie și zmeură, cui poate să nu-i placă? Este vară și e bine să profităm de fructele pe care le putem avea doar acum. Desigur, fructele luate de la țărani sau din grădinile personale. Nu zic că nu putem găsi și iarna în supermarketuri căpșuni sau alte cele, dar nu au niciun gust.

Și ce dulce rapid și gustos, ușor acrișor, răcoritor putem face cu niște zmeură proaspăt culeasă, dacă nu o tartă? Este o tartă extrem de versatilă, pe lângă zmeură puteți adăuga coacăze, afine, căpșuni sau alte fructe care vă sunt pe plac.

Tarta cu cremă de vanilie și zmeură este desertul preferat pe timp de vară. Mi se pare o combinație extraordinar de bună, dulcele cremei cu zmeura ușor acrișoară. Alte rețețe cu fructe, ideale pentru vară găsiți aici: Mini tarte cu fructe și cremă de vanilie sau Clafoutis cu cireșe.

Preparare30 minutes
Gătire30 minutes

Ingrediente

Crustă

  • 300 grame făină
  • 150 grame unt
  • 80 grame zahăr pudră
  • 1 praf sare
  • 2 gălbenușuri
  • 3-4 linguri de apă rece
  • esență de vanilie

Cremă de vanilie

  • 600 ml lapte
  • 100 grame zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • esență vanilie
  • 40 grame făină
  • 40 grame amidon de porumb

Decor

  • zmeură

Preparare

  • Amestecăm praful de sare, untul, zahărul pudră și făina și mixăm 1-2 minute. Adăugăm treptat gălbenușurile, amestecând după fiecare, apoi adăugăm apa și esența. Dacă mai este nevoie mai adăugăm o lingură (de apă) în plus. Punem aluatul într-o folie de plastic și băgăm la rece jumătate de oră.
  • După ce timpul a expirat, întindem foaia pentru tartă (1/2cm grosimși o punem în formă. Ca să nu se umfle, am tapetat (aluatucu hârtie de copt și am pus peste ea orez. Băgăm la cuptor până se rumenește ușor (aprox. jumătate de oră).
  • Într-o crăticioară amestecăm gălbenușurile, făina și amidonul. Adăugăm puțin lapte, esența și zahărul și amestecăm bine până nu mai avem cocoloașe. Turnăm și restul laptelui, apoi punem pe foc pentru 10-12 minute, timp în care amestecăm și suntem atenți să nu se lipească. La final trebuie să avem o cremă frumoasă, care se dezlipește singură de pe fundul crăticioarei. Lăsăm să se răcească bine.
  • Umplem crusta pentru tartă cu cremă și ornăm cu zmeură (sau alte fructe). Ideal ar fi fost să stea la frigider peste noapte, dar eu am tăiat-o după vreo 3 ore de la preparare pentru că nu am mai avut răbdare :D.
    tartă cu vanilie și zmeură

 

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

2 Comments

  1. Daca pun numai 40 grame de amidon, fara faina, crema se leaga ?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.
    Srbatori fericite !
    Manuela

    1. Având în vedere că nu are unt, ca să o stabilizeze ulterior, aș pune 60 de grame de amidon.
      Mulțumesc! Asemenea și dvs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating