Sărățele cu chimen la presă

Sărățele cu chimen la presă, o rețetă ușoară, dar de durată. În sensul că durează destul de mult până se coc, că na, or fi ele bune dar trebuie să și muncim un pic până le obținem, nu? Proaspăt intrată în posesia unei prese pentru sărățele, nu mai aveam deloc răbdare până când s-o încerc, așa că am zis că dacă tot vine Crăciunul, să fac niște sărățele ca alea din magazine.

Rezultatul? Sărățele cu chimen la presă ca acelea de cumpărat 🙂 Doar că procedura durează puțin mai mult. Cam ca la clătite, faguri, nuci … și cred că pe același principiu ca la cele enumerate, sunt mult mai gustoase dacă le face altcineva.

Sărățelele mele au avut un gust bogat de chimen, au avut brânză sărată și dacă nu aveam probleme cu durerile de dinți, dispăreau de îndată. Dacă și vouă vă plac, atunci vă invit să le încercați. Dacă nu știți de unde să luați astfel de forme, sau chiar orice astfel de formă veche, încercați în târguri, chiar târguri de vechituri. Eu de acolo am luat-o, contra unei sume chiar mici față de cât costă pe diverse site uri.

Dacă vă plac rețetele clasice, de dulciuri migăloase, atunci vă las mai jos 3 rețete la fel de delicioase.

faguri – rețetă veche
nuci
nuci
rulouri cu cremă de cacao
rulouri cu cremă de cacao

Sărățele cu chimen la presă

Preparare15 minutes
Gătire2 hours

Ingrediente

 • 500 grame de făină
 • 125 grame unt
 • 125 grame brânză sărată o răzuim
 • 1 ou
 • 1 linguriță rasă sare
 • 2 lingurițe chimen
 • 130 ml lapte

Preparare

 • Într-un vas încăpător punem făina și untul. Untul l-am ținut în frigider până în ultimul moment, apoi l-am tăiat cubulețe și cu ajutorul degetelor l-am încorporat în făină. Procedura este ca la aluatul de tartă, dacă știți. Rezultatul va fi un aluat nisipos, peste care vom adăuga celelalte ingrediente și vom omogeniza totul.
 • În funcție de ingredientele folosite, probabil va fi necesar încă puțin lapte. Adăugați, dacă asta vă ajută să omogenizați totul mai bine. De asemenea, blatul pe care veți frământa aluatul, pudrați-l bine cu făină.

Video

Imagini trimise de cititori

Ai încercat rețeta "Sărățele cu chimen la presă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

2 Comments

 1. In forma de faguri, merg facute oare?

  1. Nu știu ce să vă spun, dar cu siguranță nu vor ieși sărățele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating