Ruladă cu frișcă și portocale

Ruladă cu frișcă și portocale, o ruladă super delicioasă și aromată. Cred că este senzațională pentru masa de Crăciun și așa în general, pentru perioada asta în care ne bucurăm de o varietate de portocale în supermarketuri.

Ruladele îmi plac tare mult, deși nu prea am făcut multe, însă mi se par niște dulciuri super arătoase și destul de simplu de făcut. Partea bună este că pot arăta atât de festive încât pot ține loc de tort. Ba chiar rulada este un fel de tort, mai ales cele bogate în cremă. Așa cum este rulada cu frișcă și portocale. Partea cea mai grea la o ruladă ca să zic așa ar fi rulatul, însă cu puțină atenție totul va fi bine și veți obține o ruladă perfectă!

Ca decor se poate folosi orice vă trece prin cap, eu am preferat doar ciocolată topită. Mi se pare că e o combinație delicioasă și că face și rulada să arate mai bine. E o ruladă ochioasă, ce să mai!

Dacă și vouă vă plac ruladele, mai am două variante, una fără coacere, alta mai … îndrăgostită (are câteva inimi pe blat), însă cu puțină imaginație se poate îmbrăca în haine de sărbătoare.

ruladă cu foaie de napolitană
ruladă cu foaie de napolitană
ruladă cu frișcă și finetti

Ruladă cu frișcă și cremă de portocale

Preparare1 hr

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 125 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 25 grame cacao

Cremă

Preparare

  • Batem bine de tot ouăle cu praful de sare și cu zahărul. Trebuie să obținem o compoziție albicioasă, care a crescut în volum. Adăugăm apoi zahărul vanilat, cacaua și făina.
  • Turnăm compoziția în tava aragazului, nivelăm și coacem în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute, la foc mediu (180°). Când e gata, scoatem din cuptor și rulăm foaia cât e fierbinte.
  • Eu am rulat-o direct pe hârtia de copt. Mi s-a lipit puțin blatul, însă n-a fost vreo problemă. Dacă doriți o altă modalitate de rulare, atunci pregătiți un prosop umed, bine stors și scoateți blatul pe el. Pentru a nu se lipi, presărăți pe prosop zahăr. Când scoateți blatul din tavă îl puneți pe prosop, răsturnându-l. Adică să fie cu hârtia de copt în sus. Îndepărtați hârtia și rulați.
  • Lăsăm blatul la răcit și ne ocupăm de cremă. Batem frișca, pe care am ținut-o la rece până acum. Adăugăm crema de portocale (orange curd) și omogenizăm.
  • Când blatul s-a răcit de tot, îl desfacem ușor să nu se rupă, întindem crema apoi rulăm din nou. Deasupra îmbrăcăm cu cremă. Nu am folosit toată cantitatea de cremă, mi-a mai rămas cam o cană. Mă gândesc că dacă foloseam doar 300 ml de smântână pentru frișcă era numai bine.
  • Cantitatea de orange curd poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de cum vă place.
  • După ce am îmbrăcat rulada, topim ciocolata la baie de abur, o turnăm într-o pungă la care găurim un colț și decorăm. Desigur că se poate folosi un poș sau un creion pentru decor. Dăm la frigider câteva ore, apoi putem felia.

 

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Ruladă cu frișcă și portocale"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating