Rulada cu frișcă și Finetti este delicioasă și foarte ușor de preparat. Am făcut-o special pentru 14 februarie, chiar dacă mai e ceva până atunci. Are inimioare, gust de ciocolată, așa că o putem prepara pentru cel drag cu ocazia sărbătorii iubirii. Cu o cafea fierbinte, servită la pat, ar putea fi trezirea perfectă.
Ruladele în general sunt un fel de torturi doar că mult mai rapide. Și de făcut și de mâncat. Numai bune pentru când se anunță musafiri. Blatul durează undeva la 10 minute de făcut. Crema e super rapidă, ce să mai? E chiar desertul ideal.
Rulada cu frișcă și Finetti poate fi făcută fără inimi, asta înseamnă că va fi gata și mai rapid. Dacă în schimb o vreți cu inimi, trebuie să aveți pregătite 2 coli cu inimi desenate.
Ruladă cu frișcă și Finetti
Ingrediente
Blat ruladă
- 5 ouă
- 125 grame zahăr
- 125 grame făină
- un praf de sare
- esență de vanilie
- cacao
Crema
- un borcănel Finetti (200 grame)
- 250 ml smântână pentru frișcă
Preparare
- Pentru început pregătim blatul de ruladă. Într-un castron curat punem ouăle și le batem cu un praf de sare, apoi punem zahărul. Mixăm până compoziția își mărește volumul și se îngroașă ușor. Adică în jur de 5 minute.
- Adăugăm făina și esența și omogenizăm.
- Din această compoziție vom da deoparte 4-5 linguri în care vom adăuga cacao. Din aluatul maro vom desena inimile. În funcție de câte inimi aveți, aproximați la ochi cam cât aluat vă trebuie.
- Punem colile cu inimi desenate în tavă, peste care vom pune hârtia de copt. Ungem cu un strat subțire de ulei hârtia și începem să desenăm inimi. Mie mi-a luat în jur de jumătate de oră.
- După ce terminăm, dăm tava la congelator pentru jumătate de oră sau până când inimile se întăresc.
- După ce sunt gata, turnăm compoziția albă și nivelăm. Coacem în cuptorul preîncălzit 10 minute. În funcție de cuptor poate dura un pic mai mult.
- Când blatul e copt, îl scoatem și desprindem ușor hârtia de copt. Cu grijă să nu stricăm inimile. Punem hârtie de copt și deasupra (blatul să fie practic între 2 foi de copt) și rulăm strâns. Lăsăm să se răcească.
- Între timp ne ocupăm de cremă. Batem frișca (pe care o îndulcim dacă e cazul). Adăugăm Finetti și omogenizăm.
- Când blatul s-a răcit, îl derulăm ușor să nu îl rupem, îndepărtăm hârtiile de copt (cea de deasupra e posibil să se lipească, aveți grijă), punem crema și-l rulăm la loc.
- Dăm la frigider 4-5 ore, dacă nu peste noapte, apoi putem felia.