tartă

Tartă „modernă” cu cremă de vanilie și frișcă

De câteva zile e mare nebunie cu genul ăsta de tort/tartă așa că am vrut să fiu și eu printre cei care se bucură să creeze o astfel de minunăție. Căci cu siguranță minunăție e cuvântul potrivit pentru așa frumusețe. Am stat mult să mă gândesc dacă să aleg un blat de ruladă sau un blat din foi, îmi era teamă că foile nu se vor înmuia cum trebuie, că n-o să iasă nimic, că … că.

Noroc că nu m-am lăsat păcălită de temerile mele pentru că a ieșit exact ce trebuia! Foi care sunt perfecte așa cum sunt, o cremă care nu s-a lăsat absolut deloc și un decor frumos (zic eu). Ce îmi place la decor este că e la liberă alegere, bine ar fi să aveți niște elemente acrișoare pe acolo – în cazul meu bobițele de rodie, pentru că dulcele cremei cu acrișorul se leagă perfect. În concluzie a ieșit o tartă super aspectuoasă, cu un super gust!

Tartă "modernă" cu cremă de vanilie și frișcă

Preparare2 minutes
Timp total2 minutes

Ingrediente

Foi

  • 130 gr zahăr
  • 100 gr miere
  • 60 gr unt
  • un plic zahăr vanilat
  • 1 ou
  • un vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
  • aproximativ 450 gr făină
  • 2-3 linguri lapte

Cremă

  • 3 ouă
  • 250 gr zahăr
  • 4 linguri amidon Gustin
  • 400 ml lapte
  • 250 gr unt
  • esență vanilie

Preparare

Foi

  • Am pus zahărul, untul și mierea într-o crăticioară pe foc să se topească. Când a prins o culoare frumoasă, aurie am tras de-o parte și am lăsat să se răcorească.
  • Mai departe eu am folosit telul, dacă vreți să folosiți mixerul transferați compoziția în bolul de la mixer. Eu am lăsat în crăticioara în care am topit. Am pus oul și am bătut bine, apoi am turnat făina și bicarbonatul (așa praf, nu trebuie stins) și am amestecat. În funcție de aluat, poate intra mai puțin sau mai mult, așa că e bine să puneți treptat din făină, nu toată deodată, ca să o simțiți la mână. Mie mi-a intrat cam 420-430 de grame. Am adăugat 2-3 linguri de lapte și am amestecat. Am obțiunut un aluat lipicios, pe care l-am lăsat să se odihnească un sfert de oră în frigider.
  • După ce s-a scurs timpul, am întins o parte din aluat pe o hârtie de copt (ca să pot apoi s-o transfer) și am decupat după modelul inimă. Am transferat foaia pe fundul unei tăvi (dacă vă intră în tavă puteți s-o coaceți și așa, nu e musai pe fund). Am înțepat foaia cu furculița pe toată suprafața și am bagat la copt, în cuptorul preîncins, până s-a rumenit ușor pe margini. În jur de 10 minute a durat la cuptorul meu.
  • Cât s-a copt foaia, am repetat procedeul cu întinsul și decupatul, pentru a obține ce-a de-a doua foaie. Apoi am mai decupat niște inimi mai mici din restul de aluat rămas.

Crema

  • Pentru cremă, am folosit rețeta clasică, pe care o fac mai mereu însă de data asta am amestecat-o cu frișcă. Dar s-o luăm pe rând. Am amestecat ouăle cu zahărul într-o cratiță (pe care urmează s-o punem pe foc). Le-am bătut puțin până s-au omogenizat bine. Am adăugat 4 linguri de amidon și 400 ml lapte, am amestecat și am pus pe foc.
  • După câteva minute începe să se îngroașe, așa că stați pe lângă - trebuie amestecat mereu. Când începe să se desprindă de pe pereți și dacă ridicăm telul se formează "țurțuri de cremă" care nu mai cad, e gata! Dăm de-o parte, adăugăm esența și untul tăiat cubulețe. Omogenizăm și lăsăm să se răcească de tot.
  • Între timp batem 300 ml de frișcă. Eu am pus jumătate de pliculeț de întăritor. Nu era nevoie, dar am vrut să fiu sigură. Când crema s-a răcit de tot, o încorporăm puțin câte puțin în frișcă.
  • Pentru decor treaba e simplă - după imaginație! Eu am folosit bobițe de rodie, cubulețe de mango, niște ornamente inimioare, decorațiuni din ciocolată pe care le-am făcut eu, și cubulețe de mango.
  • Aici sunt decorațiuniile 🙂
  • O privire mai de aproape:

Imagini trimise de cititori

Ai încercat rețeta "Tartă „modernă” cu cremă de vanilie și frișcă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating