Ruladă cu frișcă și Finetti
Portii Timp de preparare
12 1oră
Timp de gatire Timp de asteptare
10oră 5ore
Portii Timp de preparare
12 1oră
Timp de gatire Timp de asteptare
10oră 5ore
Ingrediente
Blat ruladă
  • 5 ouă
  • 125grame zahăr
  • 125grame făină
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • cacao
Crema
  • un borcănel Finetti(200 grame)
  • 250ml smântână pentru frișcă
Etape
  1. Pentru început pregătim blatul de ruladă. Într-un castron curat punem ouăle și le batem cu un praf de sare, apoi punem zahărul. Mixăm până compoziția își mărește volumul și se îngroașă ușor. Adică în jur de 5 minute.
  2. Adăugăm făina și esența și omogenizăm.
  3. Din această compoziție vom da deoparte 4-5 linguri în care vom adăuga cacao. Din aluatul maro vom desena inimile. În funcție de câte inimi aveți, aproximați la ochi cam cât aluat vă trebuie.
  4. Punem colile cu inimi desenate în tavă, peste care vom pune hârtia de copt. Ungem cu un strat subțire de ulei hârtia și începem să desenăm inimi. Mie mi-a luat în jur de jumătate de oră.
  5. După ce terminăm, dăm tava la congelator pentru jumătate de oră sau până când inimile se întăresc.
  6. După ce sunt gata, turnăm compoziția albă și nivelăm. Coacem în cuptorul preîncălzit 10 minute. În funcție de cuptor poate dura un pic mai mult.
  7. Când blatul e copt, îl scoatem și desprindem ușor hârtia de copt. Cu grijă să nu stricăm inimile. Punem hârtie de copt și deasupra (blatul să fie practic între 2 foi de copt) și rulăm strâns. Lăsăm să se răcească.
  8. Între timp ne ocupăm de cremă. Batem frișca (pe care o îndulcim dacă e cazul). Adăugăm Finetti și omogenizăm.
  9. Când blatul s-a răcit, îl derulăm ușor să nu îl rupem, îndepărtăm hârtiile de copt (cea de deasupra e posibil să se lipească, aveți grijă), punem crema și-l rulăm la loc.
  10. Dăm la frigider 4-5 ore, dacă nu peste noapte, apoi putem felia.