Rulada cu foaie de napolitană
dimensiune foaie: 28×38
Portii Timp de preparare
1ruladă 30minute
Timp de asteptare
3-4ore
Portii Timp de preparare
1ruladă 30minute
Timp de asteptare
3-4ore
Ingrediente
  • o foaie de napolitană
Crema de biscuiți:
  • 200 grame biscuiți simpli
  • 130 grame zahăr
  • 130ml apă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 grame unt
Crema de nucă de cocos:
  • 50 grame nucă cocos
  • 130 lapte praf
  • 125 grame unt
  • 120 grame zahăr
  • 6 linguri apă
Etape
  1. Măcinăm biscuiții mărunt.
  2. Separat punem zahărul la caramelizat. Nu-l ardem, doar îl caramelizăm. Când prinde o culoare frumosă, adăugăm apa. Atenție la mâini, că arde! Lăsăm să fiarbă până se va topi tot caramelul, apoi adăugăm untul și zahărul vanilat.
  3. Adăugăm acest lichid peste biscuiții măcinați și imediat după ce omogenizăm întindem această cremă pe foaia de napolitană. E important acest lucru, pentru că foaia se va înmuia.
  4. Ne apucăm de crema de nucă de cocos. Punem zahărul cu cele 6 linguri de apă la fiert. Când se topește zahărul, adăugăm untul și laptele praf. Omogenizăm, apoi adăugăm nuca de cocos și lăsăm compoziția la foc mic până se îngroașă. Această cremă o întindem fierbinte peste crema de biscuiți.
  5. Rulăm apoi strâns foaia de napolitantă. Se va rula ușor, pentru că deja este moale de la cremele calde. Dăm rulada la rece 3-4 ore apoi o putem felia.
  6. Și rulada feliată …
  7. E delicioasă!