Prăjitură Tăvălită de post
dimensiune tavă: 20×20
Timp de preparare
1oră
Timp de asteptare
1oră
Timp de preparare
1oră
Timp de asteptare
1oră
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 230g făină
  • 140g zahăr
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurița extract vanilie
  • 200ml apă
Pentru sos:
  • 30g cacao
  • 175ml apă
  • 150g margarină
  • 2 linguri zahăr
În plus:
  • nucă de cocos
Etape
  1. Înainte de toate, dăm drumul la cuptor și tapetă tava, pentru că în scurt timp vom avea compoziția pentru blat gata.
  2. Într-un bol curat punem toate ingredientele solide, apoi le punem și pe cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
  3. Turnăm compoziția în tavă, dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, apoi lăsă să se răcească bine. După ce s-a răcit, tăiem blatul după cum vrem: fâșii lunguiețe ori cuburi.
  4. Facem sosul (ideal să ne apucăm de el cât timp e blatul la cuptor, pentru că și sosul trebuie să se răcească puțin). Punem totul într-un vas și punem pe foc până se topesc și se omogenizează.
  5. Luăm fiecare bucată de prăjitură, o înmuiem bine în sos, apoi o tăvăli prin fulgi de cocos sau nucă măcinată. O lăsăm câteva ore apoi putem mânca.