16 decembrie 2018Farfuria Colorată > Prăjituri
Prăjitură Tăvălită de post

Prăjitura Tăvălită de post este o prăjitură ușor de făcut, perfectă pentru cei care țin post și pentru o zi rece de duminică. Se face super rapid, pur și simplu amestecă ingredientele solide cu cele lichide, o să vedeți. Mai mult durează tăvălirea bucăților prin sos și prin nuca de cocos.

Prăjitura Tăvălită de post e la fel de gustoasă ca Tăvălita normală, de dulce. Chiar dacă nu au ouă, lapte și unt prăjiturile de post ies foarte bune și chiar merită să le dați o șansă.

Imprima reteta
Prăjitură Tăvălită de post
dimensiune tavă: 20x20
Timp de preparare 1 oră
Timp de asteptare 1 oră
Portii
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 230 g făină
  • 140 g zahăr
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurița extract vanilie
  • 200 ml apă
Pentru sos:
  • 30 g cacao
  • 175 ml apă
  • 150 g margarină
  • 2 linguri zahăr
În plus:
  • nucă de cocos
Timp de preparare 1 oră
Timp de asteptare 1 oră
Portii
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 230 g făină
  • 140 g zahăr
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurița extract vanilie
  • 200 ml apă
Pentru sos:
  • 30 g cacao
  • 175 ml apă
  • 150 g margarină
  • 2 linguri zahăr
În plus:
  • nucă de cocos
Etape
  1. Înainte de toate, dăm drumul la cuptor și tapetă tava, pentru că în scurt timp vom avea compoziția pentru blat gata.
  2. Într-un bol curat punem toate ingredientele solide, apoi le punem și pe cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
    Într-un bol curat punem toate ingredientele solide, apoi le punem și pe cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
  3. Turnăm compoziția în tavă, dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, apoi lăsă să se răcească bine. După ce s-a răcit, tăiem blatul după cum vrem: fâșii lunguiețe ori cuburi.
    Turnăm compoziția în tavă, dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, apoi lăsă să se răcească bine. 
După ce s-a răcit, tăiem blatul după cum vrem: fâșii lunguiețe ori cuburi.
  4. Facem sosul (ideal să ne apucăm de el cât timp e blatul la cuptor, pentru că și sosul trebuie să se răcească puțin). Punem totul într-un vas și punem pe foc până se topesc și se omogenizează.
    Facem sosul (ideal să ne apucăm de el cât timp e blatul la cuptor, pentru că și sosul trebuie să se răcească puțin). Punem totul într-un vas și punem pe foc până se topesc și se omogenizează.
  5. Luăm fiecare bucată de prăjitură, o înmuiem bine în sos, apoi o tăvăli prin fulgi de cocos sau nucă măcinată. O lăsăm câteva ore apoi putem mânca.
    Luăm fiecare bucată de prăjitură, o înmuiem bine în sos, apoi o tăvăli prin fulgi de cocos sau nucă măcinată. O lăsăm câteva ore apoi putem mânca.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitură Tăvălită de post"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *