Prăjitură Negresă cu nuci

Prăjitura Negresă cu nuci  de post este desertul care după mine, se face cel mai ușor. Cu ingrediente care sigur se găsesc în orice cămară, cu un timp de pregătire extrem de mic, e dulcele din zilele în care nu avem chef de stat în bucătărie, însă parcă totuși am vrea ceva ce îmbucat.

Dacă nu țineți post puteți opta și pentru o bezea din albușuri pe care să o puneți deasupra, însă atunci va trebui să renunțați la nucă. Sau să o puneți în compoziție. Vezi rețeta de negresă cu bezea și gem. Există deci, o mulțime de variante care mai de care mai interesante ce vor îmbunătăți gustul, aspectul și vor face ca negresa să fie exact așa cum vă doriți.

 

Imprima reteta
Prăjitură Negresă cu nuci de post
Dimensiune tavă 22x32. Cana folosită este una obișnuită, aceeași pentru toate ingredientele. Important e să folosiți aceeași cană.
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Portii
Ingrediente
  • 2 căni jumătate de apă
  • 1 cană jumătate de zahăr
  • jumătate de cană ulei
  • 4 linguri gem - eu am folosit magiun
  • 3 linguri cacao
  • 3 căni faină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • câteva linguri oțet (pentru stins bicarbonatul)
  • 1 esență de rom
  • nuci măcinate
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Portii
Ingrediente
  • 2 căni jumătate de apă
  • 1 cană jumătate de zahăr
  • jumătate de cană ulei
  • 4 linguri gem - eu am folosit magiun
  • 3 linguri cacao
  • 3 căni faină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • câteva linguri oțet (pentru stins bicarbonatul)
  • 1 esență de rom
  • nuci măcinate
Etape
  1. Rețeta e super simplă așa cum spuneam mai sus, pur și simplu amestecăm totul. Dar înainte de asta ne pregătim o tavă și aprindem cuptorul. Apoi într-un castron încăpător punem toate ingredientele în afara de nuci și le amestecăm cu un tel sau cu mixerul.
  2. Turnăm compoziția în tavă, presărăm nucile măcinate deasupra și dăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea, adică aproximativ jumătate de oră.
Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *