10 februarie 2018Farfuria Colorată > Prăjituri
Prăjitura Fanta

Prăjitura Fanta este una dintre acele prăjituri care ar înfrumuseța platoul cu prăjituri de pe masa de sărbători. Și nu numai. Este chiar aspectuoasă, se face ușor și pentru iubitorii de brânză este dulcele perfect.

Mie personal nu îmi place deloc, pentru că eu și brânza nu suntem prietene, dar am făcut-o cu drag chiar de două ori, pentru că îi place mamei mult. După cum spune ea este delicioasă și răcoritoare. Iar eu nu pot decât să o cred.

Imprima reteta
Prăjitura Fanta
dimensiune tavă: 23x37
Timp de preparare 90 de minute
Timp de asteptare 1 oră
Portii
35 bucăți
Ingrediente
Blat
  • 6 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 100 gr făină
  • 2-3 linguri cacao
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • sare
  • esență de vanilie
Crema
  • 400 gr cremă de brânză (eu am folosit Almette)
  • 150 gr zahăr pudră
  • 250 gr unt
Glazura
  • 3 linguri zahăr
  • 600 ml suc Fanta
  • 1plic budincă de vanilie
Timp de preparare 90 de minute
Timp de asteptare 1 oră
Portii
35 bucăți
Ingrediente
Blat
  • 6 ouă
  • 120 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 100 gr făină
  • 2-3 linguri cacao
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • sare
  • esență de vanilie
Crema
  • 400 gr cremă de brânză (eu am folosit Almette)
  • 150 gr zahăr pudră
  • 250 gr unt
Glazura
  • 3 linguri zahăr
  • 600 ml suc Fanta
  • 1plic budincă de vanilie
Etape
Blat
  1. Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare și cu zahărul. Compoziția trebuie să fie fermă, să nu cadă din castron, dacă îl întoarcem. Separat, frecăm gălbenușurile cu uleiul (nu îl punem pe tot odată, ci în fir subțire, ca la maioneză).
  2. Adăugăm compoziția de gălbenușuri peste spuma de albușuri, vanilia și amestecăm ușor. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao și omogenizăm.
  3. Turnăm într-o tavă tapetată și băgăm în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ jumătate de oră sau până trece testul cu scobitoarea.
Cremă
  1. Pentru cremă se mixează sau se freacă cu o lingură untul moale (eu am uitat să îl scot din frigider înainte, așa că am trișat puțin, am băgat câteva secunde la cuptorul cu microunde) cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm apoi crema de brânză și omogenizăm.
    Pentru cremă se mixează sau se freacă cu o lingură untul moale (eu am uitat să îl scot din frigider înainte, așa că am trișat puțin, am băgat câteva secunde la cuptorul cu microunde) cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm apoi crema de brânză și omogenizăm.
Glazura
  1. Vărsăm conținutul plicului de budincă într-un vas care poate fi pus pe foc, adăugăm zahărul și Fanta puțin câte puțin, ca să nu se facă cocoloașe. Apoi lăsăm la foc mic, amestecând din când în când până se îngroașă. Dacă folosiți un suc de portocale natural, mai dulce atunci nu mai puneți atâta zahăr. Sau chiar deloc. Dacă gustați, o să vă dați seama cât zahăr cere.
    Vărsăm conținutul plicului de budincă într-un vas care poate fi pus pe foc, adăugăm zahărul și Fanta puțin câte puțin, ca să nu se facă cocoloașe. Apoi lăsăm la foc mic, amestecând din când în când până se îngroașă. 
Dacă folosiți un suc de portocale natural, mai dulce atunci nu mai puneți atâta zahăr. Sau chiar deloc. Dacă gustați, o să vă dați seama cât zahăr cere.
  2. Peste blatul rece întindem crema în strat cât se poate de uniform, apoi peste cremă vom pune glazura, călduță și vom nivela cu un cuțit. După câteva ore se poate tăia. Ca să o tăiem estetic, folosim un cuțit bine ascuțit pe care îl ștergem, după fiecare tăietură.
    Peste blatul rece întindem crema în strat cât se poate de uniform, apoi peste cremă vom pune glazura, călduță și vom nivela cu un cuțit. După câteva ore se poate tăia. Ca să o tăiem estetic, folosim un cuțit bine ascuțit pe care îl ștergem, după fiecare tăietură.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitura Fanta"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *