piersici

Piersici umplute cu cremă – reteță veche

Tare mult am pătimit până am făcut aceste piersici umplute cu cremă, dar tare dragi mi-s și tare mândră-am fost de ele. Nici nu vă puteți imagina ce bucuroasă am fost când am văzut ce frumoase ies piersicuțele, pentru că am fost puțin sceptică când m-am apucat de ele, în caietul mamei fiind scrise mai multe rețete și nu știam pe care dintre ele să o aleg. Inițial declarasem sus și tare că nu mai fac niciodată, că-s tare migăloase, dar acum nu mai recunosc nimic. Sunt prea faine și prea bune ca să fie uitate. Înainte să vă apucați de ele trebuie să știți sigur că aveți niște ore de pierdut, să fiți calmi și cu chef de migală.

Cel mai bine ar fi varianta cu patru mâini, că ar merge mai repede. Cred că sunt cele mai migăloase chestii pe care le-am făcut vreodată, dar se pare că uneori îmi place migăleala. Mai migăloase chiar ca nucile sau fagurii. Dar la fel de delicioase 🙂

Nu trebuie să fiți descurajați de ce ați citit până acum, pentru că rezultatul final ar îndupleca și cel mai pretențios musafir și sigur ați culege câteva felicitări.

Piersici umplute cu cremă - reteță veche

Preparare4 hours
Timp total4 hours

Ingrediente

Piersicuțe

  • 2 ouă mari întregi
  • 250 grame zahăr
  • 200 grame untură (eu am topit-o cât de cât ca să pot lucra cu ea)
  • 200 ml lapte
  • 1 linguriță bicarbonat
  • puțin oțet
  • 800 grame făină (aproximativ-în funcție de mărimea ouălor)

Cremă

  • 3 ouă
  • 60 grame zahăr
  • 250 grame margarină/unt
  • 2 linguri cacao
  • resturile păstrate de la scobit
  • esență de rom

În plus

  • colorant alimentar roșu, galben și verde (opțional)

Preparare

Piersici

  • Frecăm untura cu zahărul, apoi punem cele două ouă și amestecăm. Stingem bicarbonatul cu puțin oțet (o lingură – 2) și îl adăugăm, apoi punem laptele și doar 80 de grame de făină. Amestecăm bine totul și lăsăm să se odihnească la temperatura camerei. Eu am lăsat jumătate de oră, că mă cam grăbeam. Când trece jumătatea de oră adăugăm și restul de făină și amestecăm. Trebuie să ne iasă un aluat potrivit, nici să fie prea tare, nici prea moale, ci cât să nu se lipească de mâini.
  • Din acest aluat formăm biluțe mici (atenție să fie perfecte, pentru că dacă vor avea „cute” vor crăpa în cuptor). Eu am făcut biluțe de 13 grame și au fost numai bune. Băgăm la cuptor până când se vor rumeni ușor pe fund, nu mai mult pentru că vor rămâne tari. Le lăsăm să se răcească și apoi cu vârful unui cuțit le scobim atent, cu grijă, pe fiecare. Resturile care vor rămâne le vom păstra, pentru cremă.
    piersici

Crema

  • Într-un vas pe baie de aburi punem ouăle, zahărul și untul/margarina și amestecăm. Lăsăm până compoziția devine mai grosuță, apoi dăm la o parte și adăugăm cacaua, resturile scobite și esența de rom. Umplem fiecare jumătate de piersicuță și lipim câte două.
  • Am dizolvat în puțin lapte calduț colorant roșu și galben (am avut colorant lichid de la Dr. Oetker) și am trecut fiecare piersicuță prin culoare. O parte prin galben, o parte prin roșu, apoi am tăvălit prin zahăr tos
    piersici

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Piersici umplute cu cremă – reteță veche"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating