Paleuri cu cremă de ciocolată
Timp de preparare
30minute
Timp de preparare
30minute
Ingrediente
Coji
  • 200 grame untla temperatura camerei
  • 180 grame zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 300 grame făină
  • esență de vanilie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
Cremă
  • 150 grame ciocolată amăruieeu am folosit Poiana
  • 200ml smântână pentru frișcă
În plus:
  • ciocolatăcu lapte
  • cu Ciocolatălapte
Etape
Coji
  1. Tăiem untul cubulețe și îl punem în bolul mixerului sau în ceva mai înalt. Adăugăm zahărul și mixăm până ce se amestecă bine. Adăugăm apoi ouăle, câte unul pe rând, omogenizând după fiecare,.
  2. La final punem esența, praful de sare și zahărul vanilat și adăugăm făina. Omogenizăm.
  3. Vom obține o compoziție groasă, cam ca la rețeta de faguri. Dacă vom lua cu o lingură din ea nu trebuie să curgă, ci să rămână cât de cât în lingură.
  4. Punem într-un poș cu vârf rotund și facem grămăjoare mici. Trebuie să avem spațiu între ele, pentru că la copt se vor întinde.
  5. Le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute sau până ce vor prinde o culoare aurie pe fund.
Cremă
  1. Pentru cremă rupem ciocolata bucățele și împreună cu smântâna pentru frișcă o punem pe foc. Lăsăm să se încălzească apoi amestecăm până se topește ciocolata. NU trebuie să înceapă să fiarbă!
  2. Luăm de pe foc, transferăm într-un bol și lăsăm la răcit. După ce se răcește transferăm în congelator măcar pentru o oră.
  3. După ce s-a răcit suficient, începem să mixăm. Crema se va deschide la culoare mult și își va tripla volumul
  4. Unim cojile de paleuri două câte două cu cremă.
  5. Deasupra topim ciocolată și cu ajutorul unui creion sau a unei pungi decorăm paleurile. Se păstrează la rece.
Notitele retetei

paleuri cu cremă de ciocolată