Paleuri cu cremă de ciocolată– niște fursecuri minunate cu gust intens de ciocolată amăruie, care nu numai că se fac ușor dar se termină și mai ușor. Sunt super delicioase și arată bine pe masa de sărbători sau de ce nu, pot fi gustarea perfectă pentru un picnic la iarbă verde, sau dulcele de pe o masă aniversară.

Mâine este sărbătoarea sfinților Mihail și Gavril, așa că un motiv în plus să stăm în bucătărie astăzi, nu? Cred că pe oricine ar bucura să primească în dar un platou cu bunătăți sau o cutie cu paleuri cu cremă de ciocolată.

Imprima reteta
Paleuri cu cremă de ciocolată
Timp de preparare 30 minute
Portii
Ingrediente
Coji
  • 200 grame unt la temperatura camerei
  • 180 grame zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 300 grame făină
  • esență de vanilie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
Cremă
  • 150 grame ciocolată amăruie eu am folosit Poiana
  • 200 ml smântână pentru frișcă
În plus:
  • ciocolată cu lapte
  • cu Ciocolatălapte
Timp de preparare 30 minute
Portii
Ingrediente
Coji
  • 200 grame unt la temperatura camerei
  • 180 grame zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 300 grame făină
  • esență de vanilie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
Cremă
  • 150 grame ciocolată amăruie eu am folosit Poiana
  • 200 ml smântână pentru frișcă
În plus:
  • ciocolată cu lapte
  • cu Ciocolatălapte
Etape
Coji
  1. Tăiem untul cubulețe și îl punem în bolul mixerului sau în ceva mai înalt. Adăugăm zahărul și mixăm până ce se amestecă bine. Adăugăm apoi ouăle, câte unul pe rând, omogenizând după fiecare,.
    Tăiem untul cubulețe și îl punem în bolul mixerului sau în ceva mai înalt. Adăugăm zahărul și mixăm până ce se amestecă bine. Adăugăm apoi ouăle, câte unul pe rând, omogenizând după fiecare,.
  2. La final punem esența, praful de sare și zahărul vanilat și adăugăm făina. Omogenizăm.
    La final punem esența, praful de sare și zahărul vanilat și adăugăm făina. Omogenizăm.
  3. Vom obține o compoziție groasă, cam ca la rețeta de faguri. Dacă vom lua cu o lingură din ea nu trebuie să curgă, ci să rămână cât de cât în lingură.
    Vom obține o compoziție groasă, cam ca la <a href="https://www.farfuriacolorata.ro/retete/faguri-reteta-veche/" target="_blank">rețeta de faguri</a>. Dacă vom lua cu o lingură din ea nu trebuie să curgă, ci să rămână cât de cât în lingură.
  4. Punem într-un poș cu vârf rotund și facem grămăjoare mici. Trebuie să avem spațiu între ele, pentru că la copt se vor întinde.
    Punem într-un poș cu vârf rotund și facem grămăjoare mici. Trebuie să avem spațiu între ele, pentru că la copt se vor întinde.
  5. Le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute sau până ce vor prinde o culoare aurie pe fund.
    Le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute sau până ce vor prinde o culoare aurie pe fund.
Cremă
  1. Pentru cremă rupem ciocolata bucățele și împreună cu smântâna pentru frișcă o punem pe foc. Lăsăm să se încălzească apoi amestecăm până se topește ciocolata. NU trebuie să înceapă să fiarbă!
    Pentru cremă rupem ciocolata bucățele și împreună cu smântâna pentru frișcă o punem pe foc. Lăsăm să se încălzească apoi amestecăm până se topește ciocolata. NU trebuie să înceapă să fiarbă!
  2. Luăm de pe foc, transferăm într-un bol și lăsăm la răcit. După ce se răcește transferăm în congelator măcar pentru o oră.
    Luăm de pe foc, transferăm într-un bol și lăsăm la răcit. După ce se răcește transferăm în congelator măcar pentru o oră.
  3. După ce s-a răcit suficient, începem să mixăm. Crema se va deschide la culoare mult și își va tripla volumul
    După ce s-a răcit suficient, începem să mixăm. Crema se va deschide la culoare mult și își va tripla volumul
  4. Unim cojile de paleuri două câte două cu cremă.
    Unim cojile de paleuri două câte două cu cremă.
  5. Deasupra topim ciocolată și cu ajutorul unui creion sau a unei pungi decorăm paleurile. Se păstrează la rece.
    Deasupra topim ciocolată și cu ajutorul unui creion sau a unei pungi decorăm paleurile. Se păstrează la rece.
Notitele retetei

paleuri cu cremă de ciocolată

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *