09.01.2019Farfuria Colorată > Altele >

Orange curd sau cremă de portocale

Ce facem când avem prea multe portocale și ne-am săturat de ele? Vă spun eu! Le valorificăm în diferite dulciuri și atunci sigur le veți mânca cu plăcere! Așa am ajuns eu să fac într-o seară, undeva aproape de miezul nopții, mai mult din plictiseală dar și la gândul că tocmai ce aruncasem 2 portocale în cursul zilei fabulosul orange curd. E o cremă fină, de fapt e super fină cu o aromă demențială de portocală și o culoare intensă și superbă! Vă veți îndrăgosti pe loc de ea.

Partea faină a acestui orange curd este că poate sta în frigider multă vreme (chiar și o săptămână), păstrat în borcănele închise. Poate fi mâncat ca atare, e delicios, sau poate fi folosit în combinație cu alte ingrediente în obținerea unor creme. Se poate folosi, de asemenea, la torturi, prăjituri, tarte, fursecuri, orice vă trece prin cap.

Recomand cu drag acest orange curd sau curd de portocale sau și mai simplu această cremă fină de portocale. E o modalitate foarte simplă și rapidă de a valorifica portocalele pe care nu le mai mănâncă nimeni. Altă modalitate de a folosi portocalele, la fel de rapidă, gustoasă dar și foarte economică găsiți aici: chec cu portocală din doar 2 ouă.

Orange curd sau cremă de portocale

Preparare40 minutes
Timp total40 minutes
Porții: 1 borcan

Ingrediente

  • 225-250 ml suc de portocală – proaspăt stors (de la 2 portocale mari)
  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • 100 grame zahăr
  • 75 grame de unt tăiat cubulețe
  • opțional coajă rasă de la o portocală

Preparare

  • Încălzim sucul de portocale împreună cu zahărul (și coaja rasă) până se topește zahărul. Nu fierbem, ținem la foc mic doar cât e nevoie. Separat punem ouăle într-o crăticioară. Turnăm în fir subțire sucul în timp ce amestecăm continuu cu telul. Apoi transferăm crăticioara pe foc mic. Dacă știți că aveți probleme cu cremele fierte direct pe foc, atunci puneți crăticioara la bain marie. Cu alte cuvinte, o așezați deasupra unui vas în care fierbe apă. Atenție însă ca apa să nu atingă fundul crăticioarei.
    orange curd
  • Este de menționat că zahărul se poate pune în cantitate mai mare dacă știți că vă place mai dulce – mie 100 de grame mi s-au părut suficiente. De asemenea pentru coaja rasă recomand să spălați portocala bine bine înainte sau să folosiți din cele bio – care au coaja pentru consum. Sucul de portocală să fie proaspăt stors, direct de la portocale – nu folosiți sucuri din comerț, nu garantează reușita.
  • Așadar după ce așezăm crăticioara pe foc/ la bain marie începem să amestecăm cu telul până omogenizăm tot. Continuăm să batem compoziția cu telul pară până se îngroașă. Atenție ca focul să fie mic, să nu se lipească. Și musai stați lângă și bateți continuu, nu lăsați pe foc și plecați. După vreo 15 minute dă semne de îngroșare, pe lingură rămâne o peliculă fină de cremă. La mine a durat totul cam 25-30 de minute.
    orange curd
  • Când s-a îngroșat, tragem de-o parte și punem untul tăiat cubulețe. Amestecăm bine și punem în borcan, acoperindu-l cu capacul. Astfel ținut poate sta în frigider chiar o săptămână.
    orange curd
  • Ce culoare frumoasă are, nu-i așa?

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Orange curd sau cremă de portocale"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

4 Comments

  1. Mmmm,si bun si frumusel tare,totusi as reduce la jumatate cantitatea de zahar.Portocalele au putere mare de indulcire.Pana si coaja lor ,sucul cu atat mai mult.Iar daca il folosim la o prajiturica ,zaharul se tot multiplica.

    1. Da, dar depinde și de portocale, unele nu sunt chiar dulci. Desigur, fiecare știe cât zahar vrea sau nu să mănânce 🙂

  2. La un blat făcut intr-o tava cu dimensiunile de 23×22cm ar ajunge aceasta crema?

    1. Nu știu ce să vă spun, dar tind sa cred că nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating