Reteta de negresă cu bezea și gem este una tare simplă. Și când spun tare simplă, să știți că așa e. Nu avem nevoie decât de-un bol, de-un tel și ceva ingrediente care sigur se găsesc în orice bucătărie. Este o rețetă pe care am făcut-o de vreo 3 ori într-un interval de timp foarte scurt, pentru că ne-a plăcut foarte tare.

Poate fi de asemenea foarte ușor transformată într-o rețetă de post – vezi aici rețea negresă de post cu nuci. Cred că negresele sunt cel mai des făcute în bucătărie, alături de checuri, pentru că nu numai că sunt simple, dar ele ne amintesc de familie. Nu cred că există bunică ce nu are în caietul cu rețete o rețetă de negresă cu bezea și gem, cu care să-și răsfețe nepoții.

Imprima reteta
Negresă cu bezea și gem
Dimensiune tavă 22x32.
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 45 minute
Portii
Ingrediente
Negresă
  • 2 căni jumătate de apă eu am folosit apă minerală
  • 1 cană jumătate zahăr
  • jumătate cană ulei
  • 3 gălbenușuri
  • 3 căni făină
  • 4 linguri magiun/ orice alt gem vă place
  • o linguriță bicarbonat
  • 3-4 linguri cacao
  • esență de rom
Bezea
  • 3 albușuri
  • 4 linguri zahăr
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 45 minute
Portii
Ingrediente
Negresă
  • 2 căni jumătate de apă eu am folosit apă minerală
  • 1 cană jumătate zahăr
  • jumătate cană ulei
  • 3 gălbenușuri
  • 3 căni făină
  • 4 linguri magiun/ orice alt gem vă place
  • o linguriță bicarbonat
  • 3-4 linguri cacao
  • esență de rom
Bezea
  • 3 albușuri
  • 4 linguri zahăr
Etape
  1. Cred că rețetă mai simplă ca asta nu există. Într-un bol punem toate ingredientele (bicarbonatul îl stingem cu oțetul) și amestecăm bine bine până se omogenizează totul. Important este să folosim aceeași cană pentru măsurarea ingredientelor.
    Cred că rețetă mai simplă ca asta nu există. Într-un bol punem toate ingredientele (bicarbonatul îl stingem cu oțetul) și amestecăm bine bine până se omogenizează totul. Important este să folosim aceeași cană pentru măsurarea ingredientelor.
  2. Nici măcar nu am folosit mixerul. În câteva minute compoziția a fost gata. O turnăm într-o tavă și o băgăm la cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.
  3. Între timp, am bătut spumă tare albușurile împreună cu zahărul până am obținut o bezea lucioasă și fermă. După 30 de minute, am scos prăjitura și am pus această bezea. Am mai lăsat-o la cuptor aproximativ 15 minute, până a prins o culoare frumoasă deasupra.
  4. Am lăsat negresa cu bezea să se răcească bine înainte de a o tăia. Deasupra am ras puțină ciocolată.
    Am lăsat negresa cu bezea să se răcească bine înainte de a o tăia. Deasupra am ras puțină ciocolată.
Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *