Pentru că e duminică și pentru că mi-am adus aminte de gustul copilăriei am intrat în bucătărie și pe lângă ceva de mâncare am pus de-o tură de gogoși cu lingura. Este chiar a doua tură când le fac săptămâna asta, doar că prima oară nu am apucat să le fac poze așa cum li se cuvinte.

Ce-mi place mie la aceste gogoși cu lingura? Păi să vedem … se fac super ușor, se folosesc ingrediente care cu singuranță se află pe rafturile din bucătărie, sunt super pufoase .. și mirosul, da, mirosul de vanilie care se împrăștie prin toată casa e de vis!

Dar hai să nu mai pierdem vremea cu vorba și să punem repede de-o porție de gogoși cu lingura super pufoase!

Imprima reteta
Gogoși cu lingura
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 30 minute
Portii
Ingrediente
  • 90 grame zahăr (4 linguri)
  • 2 ouă medii
  • 250 grame făină (2 căni)
  • 225 ml lapte (o cană)
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • esență vanilie
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 10 minute
Timp de asteptare 30 minute
Portii
Ingrediente
  • 90 grame zahăr (4 linguri)
  • 2 ouă medii
  • 250 grame făină (2 căni)
  • 225 ml lapte (o cană)
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • esență vanilie
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • ulei pentru prăjit
Etape
  1. Cu ingredientele gata pregătite treaba e foarte simplă. Floare la ureche aș spune. Batem ouăle cu zahărul, cât să se amestece bine, adăugăm făina și laptele alternându-le. Adică punem făina până se îngroașă, diluăm cu lapte și continuăm cu făina până terminăm. În acest fel evităm formarea cocoloașelor. Adăugăm esența, praful de copt, omogenizăm bine și lăsăm să se odihnească jumătate de oră.
  2. Tura trecută când am făcut gogoși cu lingura nu am lăsat aluatul să se odihnească și nu mi-au ieșit așa pufoase. Nici acum nu aveam de gând să-l las, dar mă apucasem să fac șnițele și am zis să le termin după care să mă apuc de prăjit gogoșile, căci doar două mâini am și eu 😀 A fost o decizie foarte bună, pentru că așa cum am spus au ieșit niște gogoși super super pufoase.
  3. Așadar, după cele 30 de minute ne apucăm să le prăjim. Punem o tigaie cu ulei, îl lăsăm să se încingă și cu o lingură începem să turnăm din aluat.
    Așadar, după cele 30 de minute ne apucăm să le prăjim. Punem o tigaie cu ulei, îl lăsăm să se încingă și cu o lingură începem să turnăm din aluat.
  4. Le lăsăm până capătă o culoare frumoasă, aurie, apoi le întorcem.
    Le lăsăm până capătă o culoare frumoasă, aurie, apoi le întorcem.
  5. Când sunt gata le scoatem pe un prosop de bucătărie ca să se scurgă excesul de ulei, apoi le pudrăm cu zahăr.
    Când sunt gata le scoatem pe un prosop de bucătărie ca să se scurgă excesul de ulei, apoi le pudrăm cu zahăr.
Notitele retetei
  1. Gogoșile vor căpăta o formă frumoasă dacă înainte de a lua aluatul, vom băga puțin lingura în uleiul încins. În felul ăsta aluatul va cădea mai bine de pe lingură.
  2. Focul nu trebuie să fie prea mare, pentru că gogoșile se vor prăji doar la suprafață, iar în interior vor rămâne crude.
Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *