Fursecuri Ochi de înger – desertul ideal pentru masa de Crăciun. Arată a sărbătoare, nu-i așa? Pe mine mă duce cu gândul la colinde, la zăpadă, la brad și mese îmbelșugate! Dar ce spun eu aici? Mai e mult până la brad, iar eu am făcut aceste fursecuri încă de prin august, dar au așteptat cumințele până acum să fie puse aici.

Ies atât de fragede și savuroase! Desigur, pentru asta e nevoie de puțină atenție pentru a nu le uita în cuptor. E necesar să fie scoase când prind foaaarte puțină culoare pe fund, nu să se ardă pentru că atunci ne vom rupe dinții mâncând niște bolovani, nu niște fursecuri. Pot fi luate la pachet, pot fi mâncate imediat, pot fi puse într-o cutie specială pentru fursecuri și păstrate chiar și o săptămână. Vor fi la fel de fragede, ba chiar și mai fragede, pentru că pe măsură ce trec zile, ele se frăgezesc mai tare.

Mi se pare că o dulceață de culoare roșie face ca fursecul să arate mult mai atrăgător, dar desigur, fiecare poate folosi orice îi place. Eu am ales dulceața de zmeură, căci dacă alegeam clasicul magiun de prune (care e preferatul meu) mi se părea că se aseamănă cu fursecuri Linzer, un alt deliciu pentru masa de sărbători.

La final, le putem pudra cu zahăr sau le putem lăsa simple. Eu am ales să-i pudrez discret, doar să le dau așa o tentă de alb. Dacă puneam zahăr din belșug, aș fi acoperit toată frumusețea ochiului, cel puțin așa mi se pare mie.

Imprima reteta
Fursecuri Ochi de înger
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 1 oră
Portii
Ingrediente
  • 200 gr unt
  • 350 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 ou
  • praf de copt – jumătate pliculeț
  • un praf de sare
  • esență vanilie
  • dulceață – după gust și preferințe
Timp de preparare 30 minute
Timp de asteptare 1 oră
Portii
Ingrediente
  • 200 gr unt
  • 350 gr făină
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 ou
  • praf de copt – jumătate pliculeț
  • un praf de sare
  • esență vanilie
  • dulceață – după gust și preferințe
Etape
  1. Untul tăiat cubulețe îl aducem la temperatura camerei (pe căldurile astea în câteva minute lăsat pe masa din bucătărie se rezolvă, însă iarna e bine să-l scoateți din timp din frigider). Îl punem într-un bol împreună cu zahărul pudră și-l mixăm până devine spumos. Adăugăm apoi oul și omogenizăm. Punem și sarea, praful de copt, esența, iar la final adăugăm făina.
  2. Trebuie să obținem un aluat nelipicios, din care să putem modela biluțe. În funcție de făina folosită, aluatul poate cere mai multă sau mai puțină, așa că nu o puneți pe toată dintr-o dată.
  3. Ideal ar fi să lăsăm măcar o oră la frigider, însă eu m-am grăbit și am început să modelez imediat ce am făcut aluatul. Nu am observat să mă încurce faptul că nu l-am lăsat la odihnă.
  4. Din acest aluat modelăm biluțe, cât de mici/ mari le vrem, dar să fie cât de cât egale ca dimensiune. Punem pe-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În fiecare bilă facem o adâncitură, folosind o sticluța mică de esență sau orice altceva cu capăt rotund.
    Din acest aluat modelăm biluțe, cât de mici/ mari le vrem, dar să fie cât de cât egale ca dimensiune. Punem pe-o tavă tapetată cu hârtie de copt.  În fiecare bilă facem o adâncitură, folosind o sticluța mică de esență sau orice altceva cu capăt rotund.
  5. În fiecare adâncitură punem puțină dulceață. Eu am folosit o dulceață de zmeură și au fost niște fursecuri delicioase
    În fiecare adâncitură punem puțină dulceață. Eu am folosit o dulceață de zmeură și au fost niște fursecuri delicioase
  6. Coacem 20-25 de minute sau până ce devin ușor aurii pe fund. Lăsăm să se răcească apoi pudrăm cu zahăr farin.
Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *