Fursecuri Linzer cu magiun
Portii Timp de preparare
aproximativ 100 de fursecuri (- 50 de fursecuri lipite) 2ore
Portii Timp de preparare
aproximativ 100 de fursecuri (- 50 de fursecuri lipite) 2ore
Ingrediente
  • 125gr unt(la temperatura camerei)
  • 250gr zahăr
  • 700gr făină(aproximativ, mie mi-au intrat 680 de grame plus ce am folosit la înfăinat blatul de lucru)
  • 4 ouă
  • 2plicuri zahăr vanilat(eu am folosit zahăr vanilat Bourbon)
  • ofiolă esență vanilie
  • 1pliculeț praf de copt
  • unpraf de sare
Etape
  1. Frecăm untul bine, apoi adăugăm ouăle, esența, zahărul și zahărul vanilat și omogenizăm.
  2. Amestecăm făina cu praful de copt și sarea și o adăugăm în compoziție. În funcție de mărimea ouălor poate intra 700 de gr, plus sau minus câteva grame. Cel mai bine este să adăugați 600-650, omogenizați și în funcție de cum arată aluatul se va mai adăuga făină treptat.
  3. Când am obținut un aluat care putea fi modelat, l-am pus într-o folie de plastic alimentară și l-am băgat la frigider cam o oră.
  4. După timpul de repaus, am împărțit aluatul în 2. O parte am lăsat-o la frigider și pe cealaltă am întins-o într-o foaie subțire. Am aprins cuptorul, pentru a se încălzi. Am decupat cu decupatorul în formă de stea, și am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (neunsă).
  5. M-am jucat și cu niște ștampiluțe …
  6. I-am copt în jur de 10 minute, la foc mediu. Unii au fost mai groși, și i-am lăsat un pic mai mult, iar pe cei mai subțirei chiar mai puțin de 10 minute. Important e să nu uităm de ei în cuptor, pentru că se coc imediat. Eu i-am urmărit tot timpul și când s-au colorat foarte ușor pe fund i-am scos.
  7. Pe cei în formă de steluțe i-am lipit doi câte doi cu magiun, pentru că e singurul care mie îmi place, dar pot fi lipiți cu orice alt gem, în funcție de preferințe.