fursecuri cu ciocolata

Ce poate fi mai gustos decât niște fursecuri fragede, aromate, rapide, îmbrăcate în ciocolată și presărate cu nucă de cocos? Ambalate frumos pot constitui un cadou delicios pentru Sf. Andrei. Aranjate pe un platou, alături de alte fursecuri – cum ar fi fursecurile Linzer (click pentru rețetă) sau fursecurile Ochi de înger sunt perfecte pentru masa de sărbători.

Rețeta de fursecuri fragede cu ciocolată și nucă de cocos este super rapidă. Totodată poate fi o joacă pentru copii, deci o distracție pentru toată familia. Trebuie numai s-o încerci și ai să devii dependent de gustul lor!

Imprima reteta
Fursecuri fragede cu ciocolată și nucă de cocos
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
4
Ingrediente
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 60 gr zahăr farin
  • 2 gălbenușuri
  • 250 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • ciocolată
  • nucă cocos
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
4
Ingrediente
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 60 gr zahăr farin
  • 2 gălbenușuri
  • 250 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • ciocolată
  • nucă cocos
Etape
  1. Untul tăiat bucățele îl mixăm cu zahărul farin, adăugăm gălbenușurile, pe rând, zahărul vanilat și apoi făina. Omogenizăm și punem aluatul obținut într-un poș sau într-o pungă mai grosuță căreia îi tăiem vârful.
    Untul tăiat bucățele îl mixăm cu zahărul farin, adăugăm gălbenușurile, pe rând, zahărul vanilat și apoi făina. Omogenizăm și punem aluatul obținut într-un poș sau într-o pungă mai grosuță căreia îi tăiem vârful.
  2. Am folosit vârful stelat și am făcut niște furscuri lungi. Am rămas puțin dezamăgită ca să fiu sinceră, pentru că nu și-au păstrat forma frumoasă, (poate dacă mai adăugam puțină făină era ok), însă cred că au ieșit oricum faine și super bune!
  3. Le coacem 20 de minute la foc mediu sau până prind o culoare ușor aurie pe fund. Le lăsăm să se răcească.
    Le coacem 20 de minute la foc mediu sau până prind o culoare ușor aurie pe fund. Le lăsăm să se răcească.
  4. Topim ciocolata pe baie de abur și folosind o pensulă, pe care o înmuiem în ciocolată îmbrăcăm fursecurile pe jumătate. Apoi presărăm nucă de cocos și lăsăm să se întărească ciocolata.
    Topim ciocolata pe baie de abur și folosind o pensulă, pe care o înmuiem în ciocolată îmbrăcăm fursecurile pe jumătate. Apoi presărăm nucă de cocos și lăsăm să se întărească ciocolata.
  5. După ce sunt gata se pot transfera într-o cutie închisă etanș, unde pot fi păstrare câteva zile bune. Habar nu am câte, la noi nu au ținut decât vreo 3 ore … 😀
    După ce sunt gata se pot transfera într-o cutie închisă etanș, unde pot fi păstrare câteva zile bune. Habar nu am câte, la noi nu au ținut decât vreo 3 ore … :D

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Fursecuri fragede cu ciocolată și nucă de cocos"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *