cookies fursecuri cu ciocolată

Astăzi vin cu o rețetă de cookies sau fursecuri cu ciocolată sau cum s-or numi. Rețeta în sine este una extrem de ușoară, doar că necesită puțină răbdare la modelat și la tăiat ciocolata în bucățele micuțe micuțe. Dar am văzut că acum se găsesc tot felul de chestii care vin în ajutor în bucătărie, cum ar fi fulgi de ciocolată (cred că așa se numesc), cărora nu trebuie să le mai faceți nimic, decât să îi folosiți.

De fiecare dată eu am făcut câte o porție jumătate sau chiar dublă de cookies. Se păstrează perfect mai multe zile (dacă mai apucă) și sunt un desert ideal pentru iubitorii de ciocolată.

Imprima reteta
Cookies/ fursecuri cu ciocolata – rețetă simplă
Timp de preparare 1 oră
Portii
Ingrediente
  • 200 grame unt
  • 150 grame zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 150 grame ciocolată cu lapte sau fulgi de ciocolată
  • 400-450 grame făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
Timp de preparare 1 oră
Portii
Ingrediente
  • 200 grame unt
  • 150 grame zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 150 grame ciocolată cu lapte sau fulgi de ciocolată
  • 400-450 grame făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
Etape
  1. Untul, adus la temperatura camerei, îl amestecăm cu zahărul și esența de vanilie și frecăm bine până devine fin și pufos. Se poate folosi și mixerul.
  2. Adăugăm cele două ouă, pe rând. Nu adăugăm al doilea ou până nu s-a omogenizat bine primul. Punem un praf de sare, praful de copt și făina. Ciocolata o tăiem bucățele și o adăugăm. Amestecăm bine, apoi modelăm biluțe pe care le turtim.
    Adăugăm cele două ouă, pe rând. Nu adăugăm al doilea ou până nu s-a omogenizat bine primul. Punem un praf de sare, praful de copt și făina. Ciocolata o tăiem bucățele și o adăugăm. Amestecăm bine, apoi modelăm biluțe pe care le turtim.
  3. Nu trebuie să le coacem mult, pentru că se vor întări. Când vedem că au prins o culoare frumoasă pe fund, le putem lua și lăsa se se răcească. Eu le las cam 20 de minute, la foc mediu.
    Nu trebuie să le coacem mult, pentru că se vor întări. Când vedem că au prins o culoare frumoasă pe fund, le putem lua și lăsa se se răcească. Eu le las cam 20 de minute, la foc mediu.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Cookies/ fursecuri cu ciocolata – rețetă simplă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *