Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe e un desert absolut minunat. Se face rapid, din ingrediente ce sigur le găsiți prin frigider și fructe de sezon. Se poate face cu orice fel de fructe doriți (căpșuni, zmeură… ), însă pentru că nouă ne plac mult cireșele am ales să le folosesc în această rețetă. Așa că dis-de-dimineața, înarmată cu o găletușă, m-am urcat frumușel în cireș și am adunat cireșe proaspete, cărnoase și bine coapte pentru ca reteța să iasă perfect.

Cu ajutorul unui băț de frigărui le-am scos sâmburii, fără a le tăia în 2. Noroc că mi-au trebuit doar 200 de grame de cireșe, altfel stăteam până mâine la etapa cu scoaterea sâmburilor. Bineînțeles că până am pregătit compoziția pentru clafoutis, restul cireșelor au cam dispărut de pe masă. Noroc că pe cele fără sâmburi le-am pus deoparte, ferite de ochi și de pofte. Clafoutis se poate face și cu cireșe întregi (cum este de fapt varianta originală), însă necesită mai multă atenție la mâncat.

Ce-a ieșit, este o combinație interesantă între budincă și prăjitură, aromată și plină de gust. Mi se pare că într-o oarecare măsură seamănă cu crema de zahăr ars, doar că are un gust mai aparte datorită cireșelor. Oricum și orice ar fi, eu zic că merită o oră din timpul vostru în bucătărie!

Clafoutis cu cireșe

Din această compoziție ies 4 forme (10.5 diametru)
Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 60 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 20 gr unt topit și răcit
  • 200 gr cireșe fără sâmburi
  • 10 gr unt pentru uns formele
  • 2 ouă
  • esență vanilie+ zahăr vanilat
  • un praf de sare

Preparare

  • Modul de preparare e super simplu. Dacă v-ați pregătit toate ingredientele în 10-15 minute ar trebui să fiți gata. Pentru început scoatem sâmburii cireșelor. Ungem formele cu unt atât pe fund cât și pe pereți și punem cireșele în mod cât de cât egal.
  • Într-un bol punem zahărul și ouăle, sarea și zahărul vanilat și batem cu telul preț de 2-3 minute, până vom obține o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
  • Adăugăm făina, laptele și untul topit și omogenizăm. Vom avea un aluat lichid, asemănător celui de clătite. Turnăm în mod egal în forme și dăm la cuptor 35-40 de minute până ce devine ușor auriu.
  • Vor crește pe parcurs ce se vor coace și probabil o să fie destul de inestetice atunci când le veți scoate din cuptor, însă nu disperați. Când se răcesc se vor lăsa și vom obține niște clafoutis aspectuase.
  • Și rezultatul ..

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Clafoutis cu cireșe"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating