chec cu portocală

Chec cu portocală din DOAR 2 ouă, o rețetă economică, dar foarte aromată. Dacă și voi iubiți portocalele ca și mine atunci sigur va fi pe gustul vostru. Aroma de portocală va fi una foarte intensă, cu un gust răcoritor, ușor acrișor. Am ales niște portocale mari, foarte foarte zemoase, așa că pentru 100 ml am stors o singură portocală, căreia i-am răzuit și coaja. Așadar e chiar o rețetă tare economică.

Nu vă mai spun de mirosul din bucătărie! Mai mult, puteți glazura acest chec de portocală din doar 2 ouă cu glazura de cacao, așa cum am făcut eu sau puteți topi ciocolată în loc de această glazură. Portocala merge de minune cu ciocolată, sigur va ieși ceva super gustos.

Imprima reteta
Chec cu portocală din DOAR 2 ouă
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
Ingrediente
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 180 grame făină
  • 50 ml ulei
  • 100 ml suc de portocale proaspăt stors
  • praf de copt – mai puțin de jumătate de pliculeț
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocală
pentru glazură
  • 2 lingurițe cacao
  • 4 lingurițe zahăr pudră
  • câteva linguri de apă călduță
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 20 minute
Portii
Ingrediente
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 180 grame făină
  • 50 ml ulei
  • 100 ml suc de portocale proaspăt stors
  • praf de copt – mai puțin de jumătate de pliculeț
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocală
pentru glazură
  • 2 lingurițe cacao
  • 4 lingurițe zahăr pudră
  • câteva linguri de apă călduță
Etape
  1. Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă tare cu zahărul și un praf de sare, adăugăm apoi gălbenușurile, uleiul, sucul de portocale și făina în care punem praful de copt. Spălăm bine de tot o portocală (sau alegem din cele cu coaja bună pentru consum), răzuim pe ochiul mic coaja și o adăugăm în compoziția pentru chec.
  2. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  3. Când este gata îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească de tot. Pentru glazură amestecăm zahărul cu cacaua și diluăm amestecul cu câteva linguri de apă călduță, cât să putem să glazurăm checul cu portocală.
    Când este gata îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească de tot. Pentru glazură amestecăm zahărul cu cacaua și diluăm amestecul cu câteva linguri de apă călduță, cât să putem să glazurăm checul cu portocală.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Chec cu portocală din DOAR 2 ouă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *