buturugă din clătite

Rețeta de buturugă din clătite a fost ceva de moment, nefiind  rețetă propriu zisă. Am avut poftă de niște banale clătite, dar m-am gândit să le prezint altfel decât de obicei și umplute cu altceva decât clasicul gem sau nutella.

Așa a luat naștere buturuga din clătite. Simplu de tot. Cât s-au copt clătitele am făcut crema, o cremă banală de altfel, pe care o tot folosesc la diverse deserturi. Desigur că se poate folosi și un ganache de ciocolată sau orice altceva vă trece prin cap. Eu am avut ingrediente doar pentru crema de cacao fiartă, o cremă care de altfel îmi place mult pentru că-mi aduce aminte de copilărie și de reteța de faguri.

Imprima reteta
Buturugă din clătite
Timp de preparare 1 oră
Timp de asteptare 1 oră
Portii
8
Ingrediente
Clătite
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahăr
  • aproximativ 300 grame făină
  • 2-3 linguri ulei
  • esență vanilie
  • apă minerală cât să iasă un aluat mai lichid
Cremă
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu vârf amidon
  • esență rom
  • cacao
  • 200 grame unt
Timp de preparare 1 oră
Timp de asteptare 1 oră
Portii
8
Ingrediente
Clătite
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahăr
  • aproximativ 300 grame făină
  • 2-3 linguri ulei
  • esență vanilie
  • apă minerală cât să iasă un aluat mai lichid
Cremă
  • 2 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu vârf amidon
  • esență rom
  • cacao
  • 200 grame unt
Etape
  1. Pentru clătite e simplu de tot. Puteți folosi orice altă rețetă. Mie mi-au ieșit 14 clătite,dar am folosit doar 10. Așadar batem bine ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm făina și apa minerală alternându-le ca să nu iasă cocoloașe. Punem esența de vanilie și le coace la foc potrivit. Nu insist, cred că cu toții știm să facem clătite.
    Pentru clătite e simplu de tot. Puteți folosi orice altă rețetă. Mie mi-au ieșit 14 clătite,dar am folosit doar 10.
Așadar batem bine ouăle cu zahărul și sarea. Adăugăm făina și apa minerală alternându-le ca să nu iasă cocoloașe. Punem esența de vanilie și le coace la foc potrivit. Nu insist, cred că cu toții știm să facem clătite.
  2. Pentru cremă, iarăși e simplu. Într-o crăticioară ce urmează să fie pusă pe foc, batem ouăle cu zahărul, adăugăm amidonul, cacaua, apoi laptele și omogenizăm.
  3. Punem cratița pe foc mediu și amestecăm. Când compoziția se încălzește întețim și amestecarea, căci altfel se va lipi. Când s-a îngroșat, tragem de pe foc, punem esența de rom și untul tăiat cubulețe și amestecăm până se topește.
  4. Lăsăm să se răcească de tot, punând o folie deasupra cremei (o lipim de cremă) ca să nu facă pojghiță. Când s-a răcit de tot o lăsăm așa ori o mixăm. Mie îmi place să o mixez 2-3 minute ca să devină mai catifelată.
    Lăsăm să se răcească de tot, punând o folie deasupra cremei (o lipim de cremă) ca să nu facă pojghiță. Când s-a răcit de tot o lăsăm așa ori o mixăm. Mie îmi place să o mixez 2-3 minute ca să devină mai catifelată.
Cum asamblăm?
  1. Înșirăm clătitele una peste alta (doar puțin), exact ca-n poză. E mai simplu de arătat decât de explicat.
    Înșirăm clătitele una peste alta (doar puțin), exact ca-n poză. E mai simplu de arătat decât de explicat.
  2. Ungem cu cremă apoi începem să rulăm. Când aproape terminăm clătita, mai punem una peste, ungem, rulăm și tot așa până terminăm.
    Ungem cu cremă apoi începem să rulăm. Când aproape terminăm clătita, mai punem una peste, ungem, rulăm și tot așa până terminăm.
  3. Eu nu am folosit toate clătite aici. Am mai făcut o ruladă mai mică, pe care am tăiat-o pe jumătate și am lipit-o la prima, mai groasă.
    Eu nu am folosit toate clătite aici. Am mai făcut o ruladă mai mică, pe care am tăiat-o pe jumătate și am lipit-o la prima, mai groasă.
  4. Am îmbrăcat în cremă (pe care mi-am păstrat-o), am pudrat-o cu puțină cacao, am trecut cu o furculiță ca să-i fac dâre și am decorat-o!
    Am îmbrăcat în cremă (pe care mi-am păstrat-o), am pudrat-o cu puțină cacao, am trecut cu o furculiță ca să-i fac dâre și am decorat-o!
  5. Am lăsat-o la temperatura camerei o oră, apoi am tăiat-o!
    Am lăsat-o la temperatura camerei o oră, apoi am tăiat-o!
  6. Arată demențial, nu?
    Arată demențial, nu?

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Buturugă din clătite"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *