biscuiți cu bere

Biscuiți sărați cu bere și cașcaval – o rețetă tare reușită de biscuiți sărați. Buni la orice oră, dar mai ales buni ca ronțăieli la un film. Cine-ar fi crezut că se pot face biscuiți cu bere și cașcaval? Ei bine uite că se pot face. Berea nu se simte absolut deloc, se evaporă la copt deci puteți să-i mâncați fără grijă.

Am făcut acești biscuiți sărați cu bere și cașcaval mai mult pentru că am pregătit un mușchiuleț de porc cu bere la cuptor și cu restul de lichid am vrut să fac altceva, ceva nou. Dar a ieșit o grozăvie, mai ales dacă vă plac chestiile de ronțăit.

Imprima reteta
Biscuiți sărați cu bere și cașcaval
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 20 minute
Timp de asteptare 1 oră
Portii
2 tăvi
Ingrediente
  • 300 grame făină
  • 150 ml bere – orice tip
  • 1 linguriță sare rasă
  • 50 grame unt
  • 100 grame cașcaval ras
  • 1 linguriță cimbru rasă
  • puțin piper opțional
  • mac, chimen, cristale de sare pentru presărat pe deasupra
  • un gălbenuș de ou pentru uns
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 20 minute
Timp de asteptare 1 oră
Portii
2 tăvi
Ingrediente
  • 300 grame făină
  • 150 ml bere – orice tip
  • 1 linguriță sare rasă
  • 50 grame unt
  • 100 grame cașcaval ras
  • 1 linguriță cimbru rasă
  • puțin piper opțional
  • mac, chimen, cristale de sare pentru presărat pe deasupra
  • un gălbenuș de ou pentru uns
Etape
  1. Totu-i tare simplu. Radem cașcavalul pe răzătoarea mică pentru început. Într-un bol încăpător punem făina împreună cu untul tăiat cuburi.
    Totu-i tare simplu. Radem cașcavalul pe răzătoarea mică pentru început. Într-un bol încăpător punem făina împreună cu untul tăiat cuburi.
  2. Ne ajutăm de degete și sfărâmăm cuburile, amestecându-le cu făina.
    Ne ajutăm de degete și sfărâmăm cuburile, amestecându-le cu făina.
  3. Apoi adăugăm restul ingredientelor uscate.
    Apoi adăugăm restul ingredientelor uscate.
  4. Punem și berea și omogenizăm. Aici ar fi de menționat că am mai pus o linguriță de mac în compoziție. Și după gustul meu, care nu mă prea împac cu cimbrul mi s-a părut cam multicel o linguriță, parcă-i simt cam tare gustul.
    Punem și berea și omogenizăm. Aici ar fi de menționat că am mai pus o linguriță de mac în compoziție. Și după gustul meu, care nu mă prea împac cu cimbrul mi s-a părut cam multicel o linguriță, parcă-i simt cam tare gustul.
  5. Trebuie să obținem un aluat nelipicios. Îl lăsăm de-o parte o oră.
    Trebuie să obținem un aluat nelipicios. Îl lăsăm de-o parte o oră.
  6. După ce a trecut timpul, întindem aluatul direct pe hârtia de copt într-un strat subțirel. Tăiem cu ajutorul unui cuțit sau rolă în formele dorite.
    După ce a trecut timpul, întindem aluatul direct pe hârtia de copt într-un strat subțirel. Tăiem cu ajutorul unui cuțit sau rolă în formele dorite.
  7. Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc, să nu se umfle la copt. Apoi ungem cu gălbenușul de ou și presărăm cu mac, sare, sau după preferințe.
    Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc, să nu se umfle la copt. Apoi ungem cu gălbenușul de ou și presărăm cu mac, sare, sau după preferințe.
  8. Băgăm tava în cuptorul preîncins, pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Dacă-i vreți mai crocanți atunci îi mai lăsați, dacă nu, atunci îi scoateți mai repede.
    Băgăm tava în cuptorul preîncins, pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Dacă-i vreți mai crocanți atunci îi mai lăsați, dacă nu, atunci îi scoateți mai repede.
  9. Nu-i așa că arată bine?
    Nu-i așa că arată bine?

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Biscuiți sărați cu bere și cașcaval"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

2 Comments

  1. Am reţeta acum în telefon, pozată 😀
    Mulţumesc, chiar voi încerca.

    1. Cu încredere, nu se simte berea deloc 🙂 Nici n-am luat-o leileilei, deși am abuzat de ei 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *