biscuiți în formă de inimă

Biscuiți în formă de inimă – desertul ideal pentru Sfântul Valentin sau Dragobete. Cine vrea să-și exprime iubirea printr-un preparat, e musai să-i încerce! Au un gust tare fain de miere, sunt fragezi, se fac ușor și sunt tare drăgălași. Frumușei foc chiar.

Biscuiții în formă de inimă se fac cu ulei și cu miere din belșug, ceea ce-i face delicioși. Și nu, nu are nimic dacă mierea intră la cuptor, nu devine toxică, nu se întâmplă nimic, doar își pierde calitățile. În schimb dă o savoare aparte biscuiților.

Imprima reteta
Biscuiți în formă de inimă
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 15 minute
Portii
20 de biscuiți
Ingrediente
  • 2 ouă
  • 410 grame făină
  • 180 grame miere
  • 100 ml ulei
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • colorant alimentar (roșu)
  • 2-3 linguri de zahăr tos
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 15 minute
Portii
20 de biscuiți
Ingrediente
  • 2 ouă
  • 410 grame făină
  • 180 grame miere
  • 100 ml ulei
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • colorant alimentar (roșu)
  • 2-3 linguri de zahăr tos
Etape
  1. Rețeta-i simplă, așa cum am mai spus, o să vedeți. Punem făina și praful de copt într-un castron încăpător. Spargem cele două ouă, punem mierea, uleiul și adăugăm esența și începem să omogenizăm totul, întâi cu o lingură, apoi cu mâna.
  2. Dacă aluatul e prea tare mai adăugați 1-2 linguri de apă. Dacă-i prea moale adunci puneți puțin mai multă făină.
  3. Jumătate de aluat îl vom colora, așa că împărțim totul pe jumătate. Celalată bucată va merge în congelator învelită în folie de celofan. În bucata rămasă vom picura colorant alimentar (roșu) și vom amesteca bine până când se va colora atât cât vrem. Învelim și această bucată de aluat în folie și dăm la congelator 15 minute.
    Jumătate de aluat îl vom colora, așa că împărțim totul pe jumătate. Celalată bucată va merge în congelator învelită în folie de celofan. 
În bucata rămasă vom picura colorant alimentar (roșu) și vom amesteca bine până când se va colora atât cât vrem. 
Învelim și această bucată de aluat în folie și dăm la congelator 15 minute.
  4. Între timp într-un borcan punem zahărul tos și picurăm peste el colorant. Închidem capacul și agităm borcanul. Dacă nu se coloreză tot, atunci ne ajutăm de coada unei linguri ca să-l amestecăm bine,
  5. După ce a trecut timpul scoatem aluatul din congelator și întindem fiecare bucată într-o foaie subțire. Peste cel roz presărăm zahărul colorat.
    După ce a trecut timpul scoatem aluatul din congelator și întindem fiecare bucată într-o foaie subțire. Peste cel roz presărăm zahărul colorat.
  6. Din acesta vom tăia fâșii subțiri pe care le vom suprapune peste foaia albă.
    Din acesta vom tăia fâșii subțiri pe care le vom suprapune peste foaia albă.
  7. Aplatizăm ușor cu sucitorul, trecând peste.
    Aplatizăm ușor cu sucitorul, trecând peste.
  8. Decupăm cu o formă de inimă și dăm în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 10-15 minute. Bine ar fi să-i verficăm din când în când căci se fac repede.
    Decupăm cu o formă de inimă și dăm în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 10-15 minute. Bine ar fi să-i verficăm din când în când căci se fac repede.
  9. Când sunt calzi sunt foarte moi, e necesar să-i luați cu o spatulă și să-i lăsați la răcit.
    Când sunt calzi sunt foarte moi, e necesar să-i luați cu o spatulă și să-i lăsați la răcit.

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Biscuiți în formă de inimă"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *