Prăjitură Tăvălită cu nucă de cocos, de post, este o prăjitură ușor de făcut, perfectă pentru cei care țin post și pentru o zi rece de duminică. Se face super rapid, pur și simplu amestecă ingredientele solide cu cele lichide, o să vedeți. Mai mult durează tăvălirea bucăților prin sos și prin nuca de cocos.
Prăjitura Tăvălită de post e la fel de gustoasă ca Tăvălita normală, de dulce. Chiar fără ouă, lapte și unt prăjiturile de post ies foarte bune și chiar merită să le dați o șansă. Dacă vă plac dulciurile de post, recomand și rețeta de cornulețe de post cu aluat dospit.
Prăjitură Tăvălită de post
dimensiune tavă: 20x20
Ingrediente
Pentru aluat:
- 230 g făină
- 140 g zahăr
- praf de copt
- un praf de sare
- 6 linguri ulei
- 1 lingurița extract vanilie
- 200 ml apă
Pentru sos:
- 30 g cacao
- 175 ml apă
- 150 g margarină
- 2 linguri zahăr
În plus:
- nucă de cocos
Preparare
- Înainte de toate, dăm drumul la cuptor și tapetă tava, pentru că în scurt timp vom avea compoziția pentru blat gata.
- Într-un bol curat punem toate ingredientele solide, apoi le punem și pe cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
- Turnăm compoziția în tavă, dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, apoi lăsă să se răcească bine. După ce s-a răcit, tăiem blatul după cum vrem: fâșii lunguiețe ori cuburi.
- Facem sosul (ideal să ne apucăm de el cât timp e blatul la cuptor, pentru că și sosul trebuie să se răcească puțin). Punem totul într-un vas și punem pe foc până se topesc și se omogenizează.
- Luăm fiecare bucată de prăjitură, o înmuiem bine în sos, apoi o tăvăli prin fulgi de cocos sau nucă măcinată. O lăsăm câteva ore apoi putem mânca.
Buna sseara,
Tocmai am facut aceasta prajitura…din pacate blatul nu a crescut ABSOLUT DELOC, este coca…….. Cu siguranta, este o greseala in lista ingredientelor sau in modul de preparare. Cred ca nu trebuie APA ci APA MINERALA….. Daca aici este greseala, va rog frumos sa O corectati, e pacat sa irosim atatea ingrediente….
Multumesc pentru intelegere.
Îmi pare rău să aud asta, dar rețeta nu are nimic greșit.