Prăjitură Tăvălită de post

Prăjitură Tăvălită cu nucă de cocos (de post)

Prăjitură Tăvălită cu nucă de cocos, de post, este o prăjitură ușor de făcut, perfectă pentru cei care țin post și pentru o zi rece de duminică. Se face super rapid, pur și simplu amestecă ingredientele solide cu cele lichide, o să vedeți. Mai mult durează tăvălirea bucăților prin sos și prin nuca de cocos.

Prăjitura Tăvălită de post e la fel de gustoasă ca Tăvălita normală, de dulce. Chiar fără ouă, lapte și unt prăjiturile de post ies foarte bune și chiar merită să le dați o șansă. Dacă vă plac dulciurile de post, recomand și rețeta de cornulețe de post cu aluat dospit.

Prăjitură Tăvălită de post

dimensiune tavă: 20x20
Preparare1 minute
Timp total2 minutes

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 230 g făină
  • 140 g zahăr
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurița extract vanilie
  • 200 ml apă

Pentru sos:

  • 30 g cacao
  • 175 ml apă
  • 150 g margarină
  • 2 linguri zahăr

În plus:

  • nucă de cocos

Preparare

  • Înainte de toate, dăm drumul la cuptor și tapetă tava, pentru că în scurt timp vom avea compoziția pentru blat gata.
  • Într-un bol curat punem toate ingredientele solide, apoi le punem și pe cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
  • Turnăm compoziția în tavă, dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, apoi lăsă să se răcească bine. După ce s-a răcit, tăiem blatul după cum vrem: fâșii lunguiețe ori cuburi.
  • Facem sosul (ideal să ne apucăm de el cât timp e blatul la cuptor, pentru că și sosul trebuie să se răcească puțin). Punem totul într-un vas și punem pe foc până se topesc și se omogenizează.
  • Luăm fiecare bucată de prăjitură, o înmuiem bine în sos, apoi o tăvăli prin fulgi de cocos sau nucă măcinată. O lăsăm câteva ore apoi putem mânca.
    Prăjitură Tăvălită de post

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

2 Comments

  1. Buna sseara,

    Tocmai am facut aceasta prajitura…din pacate blatul nu a crescut ABSOLUT DELOC, este coca…….. Cu siguranta, este o greseala in lista ingredientelor sau in modul de preparare. Cred ca nu trebuie APA ci APA MINERALA….. Daca aici este greseala, va rog frumos sa O corectati, e pacat sa irosim atatea ingrediente….
    Multumesc pentru intelegere.

    1. Îmi pare rău să aud asta, dar rețeta nu are nimic greșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating