Prăjitură Tăvălită cu glazură de cacao

Prăjitură Tăvălită cu glazură de cacao este rețeta pe care multe dintre mamele noastre o făceau când noi eram de-o șchioapă. Eu nu am crescut cu ea, însă am descoperit-o acum câțiva ani și de atunci o pregătesc constant pentru diverse ocazii sau pur și simplu când avem chef de ceva dulce și nu știm ce ne dorim.

Se face rapid, este delicioasă și cred că ar fi foarte distractiv pentru cei mici să-și murdărească mânuțele în glazură.

În caietul mamei mele această tăvălită are două variante de blat, o variantă este cu un pandișpan simplu, cealaltă un blat cu miere. De data aceasta am pregătit varianta cu miere, urmând ca în viitor să scriu și cealaltă variantă. Deși tind să cred că mierea asta îi oferă o aromă mai specială, deci cred că prefer varianta asta.

Din categoria „aș mânca ceva dulce, dar rapid de făcut și fără să merg la magazin să cumpăr ingrediente”, găsiți pe blog:

chec în 2 culori
chec în 2 culori, măsurat la lingură
chec cu lămâie
chec cu lămâie
prăjitură cu magiun și bezea
prăjitură cu magiun și bezea

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Printare rețetă
5 from 1 vote

Prăjitură Tăvălită cu glazură de cacao

tavă 23.5 x 23.5
Preparare1 hour

Ingrediente

Pentru blat:

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame miere
  • 50 grame unt topit
  • 300 grame făină
  • esență de vanilie
  • jumătate plic praf de copt
  • 200 ml lapte

Pentru glazură:

  • 200 grame zahăr
  • 200 grame unt
  • 100 ml lapte
  • 3-4 linguri cacao

În plus:

  • 100 grame nucă de cocos

Preparare

Preparare blat:

  • Ouăle se mixează cu un praf de sare și se adaugă zahărul. Mixăm până își măresc considerabil volumul. Adăugăm mierea, untul topit și esența, amestecând după fiecare.
  • La final punem făina, praful de copt și laptele. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiunea 24 cu 24) și coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Va avea o culoare frumoasă la suprafață și o aromă deosebită datorită mierii.
  • Lăsăm să se răcească, apoi tăiem în fâșii subțiri. Sau pătrate, după preferință. Eu le prefer dreptunghiuri înguste.

Preparare glazură:

  • Pentru glazură, punem toate ingredientele într-o crăticioară și așezăm la foc mic. Ținem până se topesc toate și se omogenizează, formând un sos. Ametescăm bine ca să evităm cocoloașele din cacao.
  • Lăsăm sosul să se răcească. O să devină mai gros, ceea ce ne și dorim, altfel nu o să îmbrace frumos bucățile de blat.
  • Fiecare bucată tăiată anterior o vom scufunda în acest sos (lăsați câteva secunde să apuce să și absoarbă), apoi o tăvălim prin nucă de cocos. Așteptăm câteva ore să se îmbine aromele.

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

3 Comments

  1. 5 stars
    Delicioasa! Sărbători frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating