Prăjitură regală cu ciocolată, o rețetă deosebită, pentru o masă festivă și nu numai. Este atât de fină încât se topește în gură. Știu că asta spun de câte ori vă aduc aici o rețetă nouă de prăjitură, dar așa e! Blaturile pufoase bogate în cremă o fac să fie o prăjitură de neuitat.
Și dacă mai vreți prăjituri de neuitat, dați un click pe imaginile de mai jos!
Dacă sunteți în căutare de prăjituri mai simple sau mai complicate, vă invit să răsfoiți paginile blogului, veți găsi prăjituri pentru toate gusturile. Un click pe categoria prăjituri și veți obține o mulțime de rețete. Iar dacă vă plac, nu ezitați să distribuiți pe Facebook, pe voi nu vă costă nimic, în schimb mie îmi aduce o mică bucurie.
De asemenea vă aștept și pe canalul de YouTube pentru a urmări modul de preparare.
Prăjitură Regală cu ciocolată
Ingrediente
Ingrediente blat de cacao:
- 5 albușuri
- 5 linguri zahăr
- 5 gălbenușuri
- 3 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 4 linguri făină
- praf de copt
Ingrediente blat cu nucă:
- 5 albușuri
- 150 grame zahăr
- 120 grame nuci măcinate
- 2 linguri făină
Ingrediente cremă:
- 5 gălbenușuri
- 150 grame zahăr
- 3 linguri amidon
- 500 ml lapte fierbinte
- 80 grame ciocolată neagră
- esență de rom
- 100 grame unt
- 150 ml smântână pentru frișcă
Preparare
Preparare blat de cacao:
- Albușurile le batem spumă cu zahărul, adăugăm gălbenușurile, uleiul, cacaua și praful de copt. Punem și făina și amestecăm cu o spatulă ca să nu pierdem aerul din compoziție. În felul acesta vom obține un blat pufos.
- Turnăm compoziția într-o tavă 23 x 33 (nu mai mare) și coacem la 180 de grade până ce trece testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească bine și tăiem pe jumătate.
Preparare blat cu nuci:
- Batem albușurile spumă cu zahărul, până obținem o bezea fermă. Adăugăm făina și nucile și amestecăm cu o spatulă. Coacem în aceeași tavă în care am copt blatul anterior.
Preparare cremă de ciocolată:
- Frecăm gălbenușurile cu zahărul până se omogenizează bine, adăugăm amidonul și laptele fierbinte.
- Transferăm pe foc până se îngroașă. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Imediat ce s-a îngroșat dăm deoparte și punem ciocolata ruptă bucățele. Punem untul și esența, amestecăm și lăsăm să se răcească.
- Între timp mixăm smântână pentru frișcă. Adăugăm peste ea crema de ciocolată, dar atenție! Trebuie să fie foarte rece, altfel se taie!
Asamblare:
- Blat cacao - 1/2 cremă - blat cacao - 1/2 cremă - blat nucă