prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella

Prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella

Prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella, rețetă rapidă, rețetă fără coacere, cu doar 3 ingrediente. Un desert delicios, în mai puțin de jumătate de oră.

Știți zilele alea în care ai poftă de ceva dulce, dar nu ai chef să petreci ore întregi în bucătărie? Dacă se poate să pocnești din degete și să ai parte de ceva fin și delicios, care la prima vedere lasă impresia că la mijloc e vorba de cel puțin 2 ore de bucătărit din greu.

Cam așa eram eu acum câteva zile, când parcă aș fi făcut de toate dar nu aveam niciun chef, așa că am deschis frigiderul și am constatat că mai am o cutie de mascarpone căreia aproape că îi expira termenul și lângă ea triumfa grațioasă crema Nutella, căreia în ultimele 2-3 zile îi tot dădusem târcoale. Așa că știindu-mă total neliniștită atâta timp cât de câte ori deschideam frigiderul vedeam crema aia acolo, am zis că musai trebuie să scap de ea.

Și-a ieșit o minunăție! O Prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella delicioasă. În doar 20 de minute, am avut pe masă o prăjitură rapidă cu  mascarpone și nutella! N-am crezut că în nici măcar jumătate de oră poți obține ceva atât de fin și delicios. Dacă nu mă credeți, încercați!

Prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella

Preparare20 minutes
Timp total2 hours 20 minutes

Ingrediente

 • o cutie mascarpone (250 gr)
 • un pahar nutella (200 gr)
 • aproximativ 25 biscuiți
 • cafea sau orice altceva pentru înmuiat

Preparare

 • Într-un bol punem crema mascarpone și nutella. Nu avem nevoie decât de o lingură. Începem să amestecăm.
 • Omogenizăm bine. Vom obține o cremă delicioasă, ciocolatoasă, care miroase fantastic. Iubitorii cremei Nutella vor fi super încântați.
 • Luăm biscuiții (eu am folosit Petit Beurre) și lipim doi câte doi. Avem grijă să punem o cantitate de cremă nici prea puțină, nici prea multă ca să ne mai ajungă și pentru îmbrăcat prăjitura pe afară. Eu am folosit în total 24 de biscuiți, deci mi-au rezultat 12 sandwich-uri de biscuiți. (ca în imagine)
 • Luăm apoi fiecare sandwich de biscuiți și-l trecem rapid prin cafea. Nu trebuie să stăm prea mult cu el la înmuiat, mai ales dacă e puțin călduță cafeaua. Eu abia o făcusem și nu am avut prea multă răbdare să se răcească, dar nici nu frigea, era călduță.
 • Lipim cu cremă sandwich-urile între ele. Pe parcurs ce le înmuiem, le lipim cu cremă. Cu alte cuvinte, înmuiem, ungem cu cremă, înmuiem celălalt sandwich și-l lipim de primul. Ungem, înmuiem, lipim.
 • Și tot așa până terminăm biscuiții.
  prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella
 • Cu restul de cremă (pe care am avut grijă să o păstrăm) îmbrăcăm prajitura. Ornăm după cum suntem inspirați. În nici jumătate de oră obținem o prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella!
  prajitură rapidă cu mascarpone și nutella
 • Lăsăm la frigider câteva ore. Eu am lăsat peste noapte, pentru că am făcut-o seara. Când tăiem, o tăiem "câș" după cum zice soră-mea. Ca în imagine.
 • Nu mai rămâne decât să ne bucurăm de gustul absolut delicios!
  prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella

Imagini trimise de cititori

Ai încercat rețeta "Prăjitură rapidă cu mascarpone și nutella"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating