Prăjitură fragedă cu mac

Prăjitură fragedă cu mac, perfectă pentru aceia dintre voi care iubesc macul sau care vor să încerce un gust nou. E adevărat că nu este pentru oricine această prăjitură fragedă cu mac, e posibil să o dai la o parte dacă nu ești prieten foarte bun cu macul.

Eu am făcut-o după ce am cumpărat o bucată de prăjitură dintr-o patiserie din Bistrița și doamne cât mi-a plăcut! Am regăsit același gust pe care-l știam din Bistrița. A fost fantastică, dar nu prea a avut succes în familia mea, fiind cam singura căreia i-a fost pe plac. Poate pentru că nu prea se folosește macul la noi, așadar e o combinație ciudată de gust.

Dacă nici vouă nu vă place macul, dar v-am făcut poftă de ceva fraged, puteți încerca prăjitura fragedă cu mere, doar dați click pe poză și veți obține rețeta.

prăjitură fragedă cu mere
prăjitură fragedă cu mere

Dacă vă plac rețetele mele, nu ezitați să le dați un share pe Facebook, nu costă nimic. De asemenea vă aștept cu un subscribe și pe canalul meu de YouTube, unde puteți vizualiza modul de preparare a rețetelor mele.

Prăjitură fragedă cu mac

Preparare1 hour

Ingrediente

  • 500 grame făină
  • 200 grame unt
  • 3 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 100 ml lapte

Preparare umplutură:

  • 3 albușuri
  • 200 grame mac măcinat
  • 100 grame zahăr
  • 200 ml lapte
  • 30 grame pesmet
  • coajă de lămâie
  • esență de vanilie

Preparare

  • Pentru aluat, vom pune făina într-un vas încăpător și peste ea punem untul tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor sfărâmăm bucățile de unt, încorporându-le în făină. Vom obține un aluat nisipos.
  • Adăugăm zahărul, gălbenușurile, praful de copt și laptele, omogenizând după fiecare. Aluatul va fi ușor lipicios, îl înfoliem și-l băgăm la rece.
  • Pentru umplutură punem pe foc laptele, coaja de lămâie, zahărul și lăsăm să fiarbă. Adăugăm macul, pesmetul și mai lăsăm un minut, apoi luăm de pe foc și lăsăm să se răcorească. Punem esența.
  • Separat mixăm albușurile spumă, apoi le adăugăm compoziției de mac.
  • Împărțim aluatul în 2. Prima parte o întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35). Punem umplutura, apoi așezăm cealaltă foaie de aluat.
  • Coacem până prinde culoare frumoasă, fiți cu ochii pe ea. Apoi lăsăm la răcit și pudrăm cu zahăr.

Video

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating