prăjitură fără coacere cu Nutella

Prăjitură fără coacere cu Nutella

Prăjitură fără coacere cu Nutella, desertul ideal pentru zilele de vară sau pentru o tură rapidă prin bucătărie. Se face foarte repede, nu necesită cuptor și e ideală pentru cei ce iubesc Nutella.

Este vineri și chiar dacă este după amiază e o vreme ce te scoate la plimbare. Așa frumos și cald n-a mai fost de vreo săptămână așa că e chiar păcat să stam în casă.  Dar ce facem cu dulcele de weekend? Cine vrea să stea la bucătărie chiar acum, când ar trebui să ne bucurăm de toamna asta așa faină?

Ei bine am soluția și o voi împărtăși cu voi: prăjitură fără coacere cu Nutella. Îmi place nutella mult, aș putea spune că e o plăcere vinovată și ori de câte ori am ocazia o folosesc. Vezi aici o altă prăjitură fără coacere, cu aceleași ingrediente. De data asta însă am căutat mult această rețetă, pentru că nu dispun de prea ulte ustensile de bucătărie momentan. Motivul pentru care se întâmplă asta este că m-am mutat de curând și nu avem decât strictul necesar. Asta însă nu mă împiedică să prăjituresc o dată pe săptămână chiar dacă trebuie să muncesc mai mult la rețete.

Am ales această rețetă tocmai pentru că se face super ușor, o să vedeți și voi și e chiar super gustoasă.

Prăjitură fără coacere cu Nutella

dimensiune tavă: 21x21 cm
Preparare20 minutes
Timp total21 minutes
Porții: 10

Ingrediente

 • 200 gr biscuiți (am folosit petite beurre)
 • 90 gr unt
 • 250 gr mascarpone
 • 200 gr nutella
 • alune
 • zmeură/ dulceață de zmeură opțional

Preparare

 • Biscuiții îi măcinăm la robot, în cazul meu neavând un robot m-am complicat puțin. Am pus pe rând câte un pachet de biscuiți într-o pungă din aceea care se închide etanș și i-am zdrobit cu un ciocan de bătut carnea. Probabil că am trezit toți vecinii, dar asta este, aveam nevoie de biscuiți pentru blat.
 • Untul îl topim, apoi adăugăm biscuiții și omogenizăm bine. Punem amestecul într-o tavă și presăm bine. Ar fi fost ideal să am o tavă cu pereți detașabili, pentru că la final să pot scoate mai ușor bucățile de prăjitură, însă a fost ok și așa.
  prăjitură fără coacere cu Nutella
 • Lăsăm la frigider minim o oră, timp în care ne ocupăm de cremă. Eu m-am grăbit tare și am băgat pentru 20 de minute la congelator.
 • Într-un bol punem crema mascarpone și adăugăm Nutella. Sinceră să fiu nu știu exact cât am pus, dar cred că în jur de 200 de grame de Nutella. Oricum e la alegerea voastră. Dacă o vreți mai intensă la culoare și la gust adăugați mai multă. Mie mi s-a părut ok așa. Omogenizăm.
 • Punem crema peste blat. Mărunțim câteva alune sau fistic sau ce vreți voi și distribuim cât de cât uniform. Dăm la rece cât avem răbdare apoi tăiem și gustăm, nu? Mie mi-a plăcut să mănânc alături de dulceață de zmeură. Mi se pare că Nutella merge bine cu ceva acrișor și mi-ar fi părut mai bine dacă aveam chiar zmeură.

Notițe

prăjitură fără coacere cu Nutella

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitură fără coacere cu Nutella"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating