prăjitură cu vișine

Prăjitură cu vișine – super pufoasă

Prăjitură cu vișine – super pufoasă – rețetă simplă și ușoară. Prăjitura cu vișine este mai simplu spus un pandișpan bogat în fructe, care se face rapid de tot. Se pot folosi fructe atât proaspete cât și congelate, cu condiția să fie lăsate la decongelat și șterse bine de apă. Această prăjitură cu vișine e numai bună pentru luat la pachet într-o excursie sau o simplă plimbare în parc. Nu are cremă, așa că nu va fi o problemă dacă aruncați pur și simplu caserola în geantă.

Tot secretul unei prăjituri pufoase, care să aibă fructele la suprafață, nu lăsate toate pe fund este bezeaua din albușuri. Trebuie să batem albușurile până ce obținem o bezea super fermă și lucioasă. Pe lângă asta, la fel de important este ca fructele să fie bine scurse. Așa cum am menționat și mai sus și în rețetă, dacă folosiți fructe congelate, le lăsați bine să se scurgă. Pe prosoapte de bucătărie, ca să absoarbă orice urmă de lichid.

La fel procedăm și în cazul fructelor proaspete. Așadar, din combinația de bezea fermă + fructe bine scurse, va rezulta o prăjitură pufoasă și aspectuoasă.

Să mai vă povestesc de aroma din bucătărie? Cât de minunat poate să miroasă o astfel de prăjitură în momentul când se coace? Nu vă mai povestesc, însă vă las mai jos alte rețete cu fructe sau fără. Tot ce trebuie să faceți ca să ajungeți la ele, e să dați click pe imagini.

prăjitură cu coacăze roșii și bezea
chec pufos
chec pufos
brioșe cu cremă de mure
brioșe cu cremă de mure

Prăjitură cu vișine - super pufoasă

Dimensiune tavă: 22x32
Preparare20 minutes
Gătire30 minutes

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 250 grame făină
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • puțin praf de copt
  • 500 grame vișine

Preparare

  • Începem întâi cu ce-i mai greu și anume scoaterea sâmburilor de la vișine. Eu folosesc pentru asta ustensila de zdrobit usturoi. Are și o chestie încorporată pentru sâmburi. Pe parcurs ce le scoatem sâmburii (apropo, am spălat vișinele înainte de asta, da?) le lăsăm pe prosoape de bucătărie să se scurgă bine de toată zeama.
  • Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, iar mai apoi adăugăm și zahărul tos și cel vanilat. Batem până obținem o spumă lucioasă și fermă. Nu trebuie să cadă din castron dacă îl întoarcem.
  • Adăugăm apoi gălbenușurile pe care le frecăm cu uleiul. Punem și făina amestecată cu praful de copt.
  • Ca să evit scufundarea vișinelor, eu am copt 10 minute blatul, după care am scos din cuptor și am adăugat vișinele.
  • Am mai auzit varianta cu datul fructelor prin puțină făină, înainte de a le pune în blat, nu am încercat-o însă cred că merge. De altfel am mai făcut această prăjitură și am adăugat fructele de la început. Nu mi s-au scufundat, datorită bezelei care a fost bătută foarte bine.
  • Se coace 25-30 de minute în cuptor, la foc mediu (180°) sau până se rumenește ușor la suprafață. Înainte de a se tăia, se lasă să se răcească. Opțional se poate pudra cu zahăr.

Imagini trimise de cititori

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating