prăjitură cu ness, frișcă și napolitane

Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane

Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane, un deliciu de te lingi pe degete! O cremă fină de frișcă și mascarpone, o aromă de cappucino și ness și un decor nins cu niște napolitană sfărâmată. Prăjitura este o delicatesă. Aduce un pic cu gustul de la tiramisu, poate datorită ness-ului din sirop.

Dacă doriți să mănânce și copiii din această prăjitură, pur și simplu înlocuiți ness-ul și cappucino cu cacao sau nesquik sau orice altceva prietenos cu cei mici. În rest, nimic de speriat, rețeta este una ușoară și nu necesită cine știe ce talente nemaivăzute.

Pentru iubitorii de ness, aduc la lumină câteva rețete la fel de delicioase ca cea de astăzi. Doar dați un click pe imagine și veți ajunge la rețeta dorită.

prăjitură boema cu ness
prăjitură boema cu ness
tort cu cremă mascarpone și cafea
prajitura cu crema de vanilie
prajitură cu crema de vanilie

Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane

Preparare1 hour 30 minutes
Gătire30 minutes

Ingrediente

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 9 linguri de făină
  • un praf de sare

Pentru cremă:

  • 400 grame mascarpone
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 7 linguri zahăr pudră

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 7 lingurițe zahăr
  • 2 lingurițe de ness+ 2-3 pliculețe cappuccino

Decor:

  • 100 grame napolitane cu cremă de cacao

Preparare

Preparare blat:

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare apoi cu zahărul până ce obținem o bezea fermă și lucioasă.
  • Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul, apoi le turnăm peste bezea. Omogenizăm și adăugăm făina pe care o amestecăm tot cu lingura până ce se încorporează de tot.
  • Praf de copt nu am pus. Dacă bateți bine de tot albușurile, nu e necesar praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiunea 25x35 și coacem timp de aproximativ jumătate de oră sau până trece testul cu scobitoarea. După ce se coace, îl lăsăm să se răcească și-l tăiem în două.
  • Cam așa arată tăiat.
  • Pentru cremă batem frișca bine. Adăugăm apoi mascarponele și zahărul pudră și continuăm să mixăm. Atenție! În funcție de tipul de smântână pentru frișcă folosit, s-ar putea să fie prea mult zahăr. Cel mai bine este să adăugați zahăr lingură cu lingură și să gustați din când în când. Dacă vi se pare compziția prea moale, atunci puteți folosi puțină gelatină (o preparați după instrucțiunile scrise pe pliculeț), deși nu ar trebui să fie moale.
  • Pregătim și siropul. Pentru asta punem pe foc apa împreună cu zahărul, nessul și cappuccino. Lăsăm să fiarbă, apoi dăm deoparte și lăsăm să se răcească. Nu musai de tot, dar să nu frigă. Nessul poate să dispară dacă nu vă place, sau din contra, dacă gustați siropul și vi se pare prea puțin gust, atunci îl puteți suplimenta. Totul ține de gust.
  • Cu toate pregătite, ne apucăm de asamblat. Punem primul blat, îl însiropăm (eu nu l-am însiopat prea mult), întindem jumătate din cremă, al doilea blat, urmat de sirop și de restul de cremă. Deasupra punem un strat generos de napolitane măcinate.
  • Lăsăm prăjitura peste noapte la rece apoi ne putem apuca de devorat.
    Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane

Imagini trimise de cititori

Nu există imagini

Ai încercat rețeta "Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane"? Fă o poză și încarc-o aici!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rating